Сейм Польщі визнав геноцидом депортацію кримських татар у 1944-му

Сейм Польщі визнав геноцидом депортацію кримських татар у 1944-му

Нижня палата парламенту Польщі — Сейм — 12 липня ухвалила резолюцію, яка засуджує геноцид кримських татар у 1944 році, що скоювала влада СРСР, зокрема депортуючи народ.

Засідання Сейму транслювали онлайн.

Це рішення не про історію, а про майбутнє. Це рішення про засудження геноциду. А засудження геноциду є обов’язком кожного політика, – сказав під час обговорення питання Павел Коваль, історик, глава Комісії із закордонних справ Польщі.

Депутат додав, що відповідальним за ті події був Сталін, але геноцид може трапитися знову, адже лідер Росії Володимир Путін промацує кордони політиків. І ця ухвала — більше, ніж зв'язки поляків та кримських татар.

Ми як політики маємо бути на варті того, аби міжнародне право не порушували, — долав парламентар.

Ближче до обіду Сейм ухвалив постанову про вшанування пам'яті жертв геноциду кримських татар. З 432 присутніх депутатів "за" проголосували 414, проти — 16, утрималися — 2.

На засіданні Сейму були глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров і лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв.

Нагадаємо, Ердоган намагався вмовити Шольца скасувати заборону на продаж винищувачів Eurofighter

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти в Криму заарештували на два місяці Нарімана Джеляла (відео) Окупанти в Криму заарештували на два місяці Нарімана Джеляла (відео)
В окупованому Криму на 60 діб заарештували братів Азіза і Асана Ахтемова, затриманих в ході обшуків 3-4 вересня. Також російські силовики затримали заступника Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеллялова й відправили його у СІЗО на 60 діб.
У Криму окупанти затримали родича заступниці Кулеби (відео) У Криму окупанти затримали родича заступниці Кулеби (відео)
Російська окупаційна влада звинуватила Асана Ахтемова у "диверсії на газопроводі". Тепер чоловіку загрожує до 15 років незаконного ув'язнення.
Кримськотатарський орнамент "орьнек" отримав визнання з боку ЮНЕСКО: Україна назвала це "знаковою подією" Кримськотатарський орнамент "орьнек" отримав визнання з боку ЮНЕСКО: Україна назвала це "знаковою подією"
Орьнек — національний кримськотатарський орнамент, одне з найдавніших досягнень культури кримськотатарського народу.
Loading...
Load next