Новий президент Ірану заявив, що поглиблюватиме співпрацю з Росією і готовий до діалогу з ЄС

Новий президент Ірану заявив, що поглиблюватиме співпрацю з Росією і готовий до діалогу з ЄС

Новий президент Ірану Масуд Пезешкіан заявив, що за його керівництва Тегеран буде зберігати стабільні відносини з його «цінним союзником» Москвою, а також, що він прагне миру для «росіян та українців».

Про це він написав у своїй колонці англомовній газеті Tehran Times.

РФ є цінним стратегічним союзником та сусідом Ірану, і моя адміністрація збереже прихильність розширенню та активізації нашого співробітництва, - зазначив Пезешкіан.

Він також додав, що Іран «прагне миру для народів РФ та України».

За словами президента, нове керівництво країни готове активно підтримувати ініціативи, спрямовані на досягнення цієї мети.

Я продовжуватиму віддавати пріоритет двосторонній та багатосторонній співпраці з РФ, зокрема в рамках таких структур, як БРІКС, Шанхайська організація співпраці та Євразійський економічний союз, – написав новий іранський лідер.

Окрім того, Пезешкіан заявив, що бажає «конструктивного діалогу» з країнами ЄС, та закликав США «скоригувати свою політику».

За словами президента Ірану, європейські країни обіцяли спробувати відновити ядерну угоду, пом’якшивши вплив американських санкцій, проте цього не зробили.

Попри ці помилки, я з нетерпінням чекаю на конструктивний діалог з європейськими країнами, щоб встановити наші відносини на правильний шлях, заснований на принципах взаємоповаги та рівності, — зазначив президент Ірану.

Він закликав ЄС «відтермінувати звинувачення» та запропонував економічну, технологічну, енергетичну та іншу співпрацю.

Нагадаємо, Лікарі «Охматдиту» провели першу операцію дитині після російського удару по лікарні

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next