Москва перегруповує війська для продовження наступу на Харківському напрямку - ISW

Москва перегруповує війська для продовження наступу на Харківському напрямку - ISW

Російське військове командування перекинуло війська для ведення наступальних дій в районі Глибокого Харківської області. В районі міста Вовчанськ росіяни готують до подальших наступальних дій десантно-штурмові групи.

Про це йдеться у звіті ISW.

Зазначається, що бойові дії тривають у Вовчанську та поблизу Глибокого.

Геолокаційні кадри, опубліковані 14 липня, показали, що елементи чеченського 204-го полку спецпризначення "Ахмат" завдають ударів по українських військах на північному заході  Вовчанська. Це свідчить, що українські підрозділи повернули собі деякі позиції в цьому районі. Українське джерело повідомило, що українці відкинули росіян від села Сотницький Козачок.

Наразі ISW не може підтвердити цей звіт, - повідомили в Інституті.

Російське військове командування здійснює перегрупування військ для продовження наступальних дій на Харківському напрямку, - йдеться у повідомленні.

В українському оперативно-тактичному угрупованні "Харків" повідомили, що російське військове командування перекинуло підрозділи окупантів для ведення наступальних дій у районі Глибокого. А в районі Вовчанська російські війська готують до подальших наступальних дій свої десантно-штурмові групи.

Російський військовий блогер стверджував, що Північне угруповання військ РФ, що відповідає за наступ на Харківському напрямку, налічує лише 30-70 тис. військовослужбовців, чого недостатньо для повноцінного прориву української оборони на глибину 40 км.

Нагадаємо, Замах на Трампа: Байден змінить стратегію під час передвиборчої кампанії, - Reuters

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Loading...
Load next