Арештоване майно з «Межигір'я» передали в управління державі

Арештоване майно з «Межигір'я» передали в управління державі

Завершився процес передачі в управління державному парку-пам’ятці «Межигір’я» активів, на які судом накладено арешт у кримінальному провадженні щодо експрезидента Януковича.

Про це повідомляє АМКУ

Підписання документів про передачу державного майна в управління державному парку-пам’ятці «Межигір’я» стало фінальним заходом в роботі міжвідомчої комісії, яка впродовж двох місяців працювала на території об’єкту, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за час роботи комісії у складі представників спеціальної адміністрації парка-пам’ятки «Межигір’я» та працівників Центрального міжрегіонального територіального управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) за участі представників Фонду державного майна України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури було перевірено наявність та оглянуто арештовані активи (майно), які знаходяться на території парка-пам’ятки і є складовою інфраструктури паркового комплексу та використовується в тепло-, електро-, водопостачанні та водовідведенні, а також є складовою інтер’єрів житлових будівель та облаштуванням приміщень охорони державної установи. Тобто це майно, яке знаходиться на державних землях та забезпечує безперебійну роботу об’єкта природно-заповідного фонду України – парка-пам'ятки «Межигір'я».

Загальна кількість оглянутого комісією рухомого майна складає більше 25 тисяч одиниць, яке розміщено у 121 будівлях та спорудах. Найбільший за кількістю рухомого майна об’єкт - музей «Хонка». Ця будівля загальною площею 3100 кв.м є головною спорудою парку-пам’ятки, налічує 76 приміщень та понад 3,6 тисяч одиниць рухомого майна.

Також в процесі роботи комісією виявлено понад 500 цінних обʼєктів рухомого майна, які раніше не були описані. Зокрема, мова йде про витвори мистецтва, ікони, вітражі у церкві, барельєфи, предмети інтерʼєру, люстри тощо, а також об'єкти управління системами водопостачання та опалення, тобто цінне майно, яке також буде стягнуто в дохід держави.

Зазначається, що з моменту офіційного відкриття всі надходження від функціонування державного «Межигір’я» надходитимуть в державну скарбницю.

Нагадаємо, Замах на Трампа: Байден змінить стратегію під час передвиборчої кампанії, - Reuters

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next