Зеленський нагородив військових і вручив паспорти юним українцям

Зеленський нагородив військових і вручив паспорти юним українцям

Під час урочистостей з нагоди Дня української державності, що відбулися біля собору Софії Київської, Президент Володимир Зеленський вручив державні нагороди, зокрема, звання Героя України, а також паспорти юним громадянам.

Трансляція урочистостей відбулася в ефірі телемарафону.

Кожен, хто в нашій державі та за кордоном служить Україні, її інтересам, її захисту, хто працює заради нашої держави та кожен, хто спрямовує свої зусилля так, щоб вся Україна змогла досягти більшого. Сьогодні, у День української державності, у день хрещення Русі-України, ми дякуємо усім вам. Усім, чия відданість Україні, сумлінність та відчуття обов’язку бережуть Україну так само, як Оранта береже Київ, – заявив Зеленський.

Він відзначив, що Україні ніколи не було просто, і було би просто неможливо вижити, вибороти свою долю, якби наші люди були не такими.

Не такими сміливими, не такими сильними, не такими здатними відчувати вирішальні миті та діяти саме тоді, коли зазвичай невблаганна історія все ж підкорюється хоробрості українського народу. Україні це вдається. Вдається завжди, якою б не була загроза, та яким би не був ворог. Україні вдається змінювати все саме так, як потрібно, щоб Україна збереглась. І тому за нами понад тисячоліття нашої української державності, – сказав Президент.

Він наголосив, що «за нами досвід та сила багатьох поколінь українців, які творили нашу країну і культуру протягом століть, які зміцнювали Україну».

Усі, хто заради України б’ється, працює, об'єднує світ, вчиться, поширює правду і готує для Росії відповідальність за все, скоєне проти нас. Наша державність – це ви і є. Кожен і кожна, хто переживає за Україну, пишається Україною і робить все, що тільки може, щоб Україна перемогла, – додав Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня державності

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
З ляльками "Путіна" та "Лукашенка" : у Празі відбувся протест проти сучасних диктаторів (фото, відео) З ляльками "Путіна" та "Лукашенка" : у Празі відбувся протест проти сучасних диктаторів (фото, відео)
Учасники групи «Капутін» з 2014 року влаштовують у Чехії різні акції протесту проти російського впливу у Європі.
Loading...
Load next