Зеленський нагородив 11 видатних діячів за досягнення з прославлення України

Зеленський нагородив 11 видатних діячів за досягнення з прославлення України

Президент Володимир Зеленський нагородив 11 видатних діячів - вітчизняних та іноземних - за досягнення із прославлення України та зміцнення її оборони.

Для мене честь сьогодні нагородити справжніх легенд України. Ми прославляємо всіх тих, хто посилює наших воїнів, посилює їх щоденно та надихає. Це люди, які прославляють Україну, зміцнюючи нашу оборону й надихаючи всіх громадян України, - зазначив він.

Серед нагороджених - співачка Ніна Матвієнко, благодійник Говард Баффет, художник Олександр Дубовик, генеральний конструктор і гендиректор ДП "Державне київське конструкторське бюро "Луч" Олег Коростельов, бригадний генерал СБУ Іван Лукашевич, композитор Ігор Поклад, боксер Олександр Усик, фехтувальниця Ольга Харлан, кінорежисер Сергій Параджанов, провідниця Укрзалізниці, мати одного з оборонців "Азовсталі" Дмитра Козацького Ірина Юрченко, лікар, торакальний хірург Головного військово-медичного клінічного центру Держприкордонслужби України Віталій Хмель.

Ми пишаємося, що у нас є такі українці і такі друзі України. Ми безмежно вдячні й дуже щасливі, що живемо в країні, яка об’єднала таких поважних і талановитих людей. Слава Україні, - заявив Президент.

Зеленський сказав, що на "Слава Україні" громадяни відповідають "Героям слава", і висловив думку, що це - головні слова життя України, особливо під час війни.

На мою думку, у кожного, хто це говорить, напевно, свій зміст - у душі і серці. Але ці слова наповнені головним змістом. Ми прославляємо цими словами всіх героїв, героїв нашої держави. Передусім це - наші воїни, яким ми безмежно вдячні за те, що вони відстоюють і відстояли вже незалежність України, - поінформував глава української держави.

Він зазначив, що попереду ще багато випробувань, але також попереду і справедлива Перемога.

І також ми прославляємо всіх тих, хто посилює наших воїнів, посилює їх щоденно, і хто їх надихає. І все це - ви, люди, які прославляють Україну, посилюючи нашу оборону і надихаючи всіх нас, всіх громадян України. Я безмежно Вам вдячний - ми (із дружиною - ред.) безмежно вам вдячні і я дуже щасливий, що ми живемо в одній країні, у такому поважному, талановитому, потужному суспільстві, - заявив Президент, звертаючись до присутніх.

Зеленський побажав їм здоров'я і сказав, що для нього честь - нагородити справжніх легенд України.

Нагадаємо, У Міноборони анонсували запуск застосунку "Ветеран+"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next