ДБР повідомило про підозру ексглаві МВС Захарченку

ДБР повідомило про підозру ексглаві МВС Захарченку

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, який намагався у 2022 році схилити окремих українських посадовців до зради.

Про це повідомляє ДБР.

Одразу після повномасштабного вторгнення Росії в Україну підозрюваний телефонував посадовцям з пропозицією підписання договору з РФ про так звану «дружбу і захист», що означало добровільну здачу територій за зайняття «високих посад».

При цьому Захарченко наголошував, що діє від імені керівництва РФ.

Надалі ексміністр брав участь у створенні та публікаціях низки відеозаписів, дайджестів з метою формування в суспільстві антивладних настроїв для надання РФ допомоги у проведенні підривної діяльності проти України.

У своїх виступах експосадовець виправдовує та визнає правомірною російську збройну агресію, прославляє представників збройних формувань РФ.

Фігурант підозрюється у діях проти основ національної безпеки України, а також проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України).Максимальне покарання за цими статтями - 15 років позбавлення волі.

Слідство клопотатиме про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс генерального прокурора.

Нагадаємо, США мали інформацію про плани Ірану організувати замах на Трампа - CNN

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Перевантаження літака: ДБР назвало причини катастрофи Ан-26 біля Чугуєва Перевантаження літака: ДБР назвало причини катастрофи Ан-26 біля Чугуєва
Основна причина катастрофи літака Ан-26 під Чугуєвим, в якій загинули 26 українських військовослужбовців, – перезавантаження літака та дозвіл на злети конвеєрним способом.
Loading...
Load next