Європарламент засудив візит Орбана до рф

Європарламент засудив візит Орбана до рф

Новообраний Європарламент підтримав резолюцію, яка засуджує візит угорського премʼєр-міністра Віктора Орбана до росії у межах своєї «мирної місії». Депутати також підтвердили готовність підтримувати Україну і надалі. 

Про це повідомляють на сайті Європарламенту. 

Документ підтримали 495 депутатів, ще 137 — були проти, а 47 — утрималися.

Парламент наголосив, що засуджує ракетний удар росії по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві та нещодавній угорського прем’єра до рф, який не представляв ЄС і є «грубим порушенням договорів та спільної зовнішньої політики» блоку. У резолюції йдеться, що Угорщина має понести відповіді за ці дії. 

Враховуючи, що після так званої “миротворчої місії” угорського прем’єр-міністра негайно сталася атака на дитячу лікарню, резолюція також говорить, що це свідчить про “неактуальність” нібито мирних зусиль Орбана, — додають депутати. 

Загалом резолюція викладає першу офіційну позицію новообраного Європарламенту щодо війни проти України. Євродепутати підтвердили, що ЄС має підтримувати Україну стільки, скільки потрібно до перемоги.

Нагадаємо, Канада надала притулок майже 300 тисячам українців

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Ніхто не застрахований, якщо Росія вторгнеться в Україну", — посол України в США "Ніхто не застрахований, якщо Росія вторгнеться в Україну", — посол України в США
За словами Оксани Макарової, Путін не може змиритися з тим, що українці вибрали шлях демократичної держави з європейськими прагненнями.
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Loading...
Load next