В іранських "Шахедах" виявили деталі, які виготовляла польська компанія

В іранських "Шахедах" виявили деталі, які виготовляла польська компанія

Державна компанія з Познані продавала деталі, які йшли до іранських бойових безпілотників Shahed 136. На відповідне розслідування вже зреагував очільник польського МВС Томаш Семоняк.

Про це повідомляє Radio ZET Wiadomosci та Interia wydarzenia.

Агенція внутрішньої безпеки країни виявило справу, згідно з якою стало відомо, що такі дрони росіяни використовують для здійснення атак на Україну. Згідно з даними, іранські безпілотники були оснащені насосами, виготовленими компанією, що належить Агентству промислового розвитку.

Відповідаючи на запитання про цю справу на прес-конференції, міністр внутрішніх справ і адміністрації Польщі Томаш Семоняк заявив, що наразі триває розслідування, яке веде місцевий відділ Національної прокуратури в Познані, воно стосується порушення закону про експорт зброї та технологій.

Справу було розкрито Агентством внутрішньої безпеки і, звичайно, вона абсолютно шокуюча. Однак прокуратура тут обов'язково проведе заходи, висуне звинувачення і проінформує про подальший перебіг справи, - заявив очільник МВС.

Він додав, що уряд намагається "посилити всі питання, пов'язані з санкціями".

Останніми роками цю систему було дуже пом'якшено, попри риторику, і тут Національна податкова адміністрація у співпраці з іншими службами вже кілька місяців проводить інтенсивну діяльність із забезпечення того, щоб санкції й ембарго не оминали, - наголосив Семеняк.

Нагадаємо, Російські аеродроми, з яких злітають бомбардувальники, треба знищити - Зеленський

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next