Юсов: Ворог не готовий до наступів на нових напрямках

Юсов: Ворог не готовий до наступів на нових напрямках

Росіяни не готові до потужних наступів на нових напрямках, а ключовою їхньою ціллю залишається український Донбас.

Про це в ефірі телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

Так, активність ворога на Харківському і Сумському напрямках представник ГУР пояснює намірами відтягнути українські сили оборони з більш важливих напрямків.

Ворог продовжує окремі наступальні дії майже по всій лінії фронту. Початком червня ми спостерігали спроби наступальних дій на Харківщині, які українські сили безпеки й оборони відбили і зламали плани ворога. Відповідно це вплинуло і на ситуацію на Сумщині. Переважним завданням таких дій ворога є відтягування українських сил і засобів. А ключовим завданням є український Донбас, і саме там тривають найбільш ключові й драматичні події. Угруповання ворога достатньо чисельне, проте воно не змінювалося останнім часом настільки, щоб говорити про нові потужні наступи на нових напрямках, - заявив Юсов.

Водночас він скептично ставиться до можливостей країни-агресора поповнити своє військо достатньою кількістю контрактників для уявного наступу на нових напрямках.

Навіть, якщо говорити про кількість, то їх треба навчити, одягнути, озброїти, провести необхідне злагодження й забезпечити командуванням, зв’язком тощо. Це не робиться одномоментно. Якщо говорити про цю браваду російської пропаганди, що зголошуються десятки тисяч контрактників щомісяця, то, виявляється, з цим є велика проблема. Нові стимули, «плюшки» й примуси застосовує російська влада, щоб змушувати до контракту нових громадян РФ і всіх, хто опинився в цій «тюрмі народів». Охочих там стає дедалі менше, й виконувати пекельний рекрутинговий план стає важко. А рано чи пізно постане чергове питання щодо мобілізації, а це вже виклики соціальної напруги й настроїв. Тобто в Кремлі є чим мастити собі голову, - додав Юсов.

Нагадаємо, Столтенберг заявив, що війна в Україні триватиме ще 10 років

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео) Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео)
Поблизу Горлівки увечері 17 квітня та вночі на 18 квітня російські війська використовували гранатомети та стрілецьку зброю проти ЗСУ.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
Loading...
Load next