В Україні з початку року через використання повербанків зафіксовано 77 пожеж

В Україні з початку року через використання повербанків зафіксовано 77 пожеж

В Україні з початку року через експлуатацію повербанків зафіксовано 77 пожеж, зарядних станцій – 38 пожеж, генераторів – 36 займань.

Про це в ефірі телемарафону повідомив фахівець відділу забезпечення оперативно-рятувальної служби Управління цивільного захисту ДСНС України Владислав Багнюк.

За даними територіальних органів ДСНС за перші шість місяців 2024 року сталося 36 пожеж, причинами яких стала експлуатація генераторів, – розповів Багнюк.

Також, за його словами, за цей період зареєстровано 38 пожеж, причинами яких стали зарядні станції, 77 пожеж спричинили загоряння повербанків, при чому 11 з них – через вибух повербанків.

Стосовно генераторів Владислав Багнюк нагадує, що для того, щоб не виникало подібних випадків, слід дотримуватися елементарних правил: розміщувати генератор виключно на вулиці на відстані не менш як 6 метрів від стін будівель; забороняється розміщувати генератор у замкнутих приміщеннях, які не мають вентиляції, вибухонебезпечному середовищі, у підвалах, на цокольних поверхах.

Забороняється курити, користуватися джерелами відкритого вогню під час експлуатації генераторів. Також не можна об’єднувати генератори у ланцюг, перебувати поруч з генераторами стороннім особам і перевищувати максимально допустимий струм вихідного роз’єму генератора.

Щодо зарядних станцій та повербанків, фахівець радить не розміщувати акумулятори поблизу джерел тепла, не залишати їх на підвіконні, чи автомобілях у спеку. «Також небезпеку може становити розміщення акумуляторів в умовах підвищеного запилення чи вологи», – розповів Владислав Багнюк.

Нагадаємо, У МКІП відреагували на знесення в Києві садиби Зеленських ХІХ століття

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Українські рятувальники повернулися з Турецької Республіки (відео) Українські рятувальники повернулися з Турецької Республіки (відео)
Авіація ДСНС України повернулася з Туреччини. Рятувальники допомагали гасити масштабні лісові пожежі з 30 липня.
Українські рятувальники показали гасіння лісових пожеж у Туреччині (відео) Українські рятувальники показали гасіння лісових пожеж у Туреччині (відео)
Всього від початку робіт здійснено 16 скидів води (128 т).
Loading...
Load next