Зеленський: Можемо спробувати завершити гарячу стадію війни до кінця року

Зеленський: Можемо спробувати завершити гарячу стадію війни до кінця року

Президент Володимир Зеленський вважає, що за умови об’єднаності та слідування формату Саміту миру можна спробувати завершити гарячу стадію російсько-української війни до кінця цього року.

Про це український лідер сказав під час інтерв’ю BBC.

Я вважаю, що якщо ми будемо об’єднані і будемо йти, наприклад, по формату Саміту миру, ми можемо закінчити гарячу стадію війни. Ми можемо спробувати це зробити до кінця цього року, – сказав Зеленський.

Він розповів про наміри розробити план завершення гарячої стадії війни, зауваживши, що в разі досягнення кінцевої мети плану це буде «дуже правильно і дуже сильно». Однак, на думку Президента, успіх у цьому питанні залежить також від об’єднаності з іноземними партнерами. Він зауважив, що потім успіх залежатиме від тиску партнерів на Росію – щоб вона «погодилася сідати і думати про закінчення війни».

Це не значить, що треба відвоювати силою усі (українські – ред.) території. Я вважаю, що сила дипломатії може допомогти, – сказав Зеленський, додавши, що послаблення Росії на полі бою поставить Україну в сильнішу позицію за столом переговорів.

На думку українського Президента, шляхом здійснення тиску на РФ можна домовитися про врегулювання війни і в дипломатичний спосіб.

Нагадаємо, НАБУ має дві застороги до законопроєкту про угоди корупціонерів зі слідством

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Двоє бійців поранені: бойовики п'ять разів обстріляли позиції українських військових Двоє бійців поранені: бойовики п'ять разів обстріляли позиції українських військових
13 лютого бойовики шість разів порушили "тишу" на Донбасі.
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Співробітники СБУ викрили розкрадання коштів з рахунків "Благодійного фонду батальйону «Донбас» Співробітники СБУ викрили розкрадання коштів з рахунків "Благодійного фонду батальйону «Донбас»
Співробітники Служби безпеки України викрили протиправну діяльність громадянки України, яка підозрюється у розкраданні коштів з рахунків «Благодійного фонду батальйону «Донбас». Слідством встановлено, що жінка мала доступ до карткового рахунку фонду.
Loading...
Load next