МКІП відреагував на критику Кличка: у поданих документах про памʼятки були численні грубі помилки

МКІП відреагував на критику Кличка: у поданих документах про памʼятки були численні грубі помилки

Міністерство культури заявило, що більшість документів, які Київська міська адміністрація подавала для внесення будівель до об’єктів культурної спадщини, були виготовлені неуважно та містили численні грубі помилки.

Про це повідомили у міністерстві.

Напередодні міський голова Києва Віталій Кличко поскаржився, що активісти приходять під будівлю мерії та звинувачують його у знесенні історичної садиби Зеленських.

Очільник Києва заявив, що за останні роки місто направило до Мінкульту десятки звернень про те, щоб занести понад 1,5 тисячі пам’яток та щойно виявлених об’єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. Але внесло міністерство тільки близько сотні.

У відповідь очільник МКІП Ростислав Карандєєв зауважив, що від Департаменту охорони культурної спадщини КМДА за останні два роки надійшли звернення щодо 817 обʼєктів, а не півтори тисячі. Міністерство ухвалило накази щодо 242 пам’яток, бо лише щодо них облікова документація відповідала вимогам законодавства.

Більшість документів, поданих КМДА до МКІП, були виготовлені неуважно, містили численні грубі помилки. Це, зокрема, обʼєкти із символікою комуністичного тоталітарного режиму, — заявив Карандєєв.

За його словами, у документах також були обʼєкти, вже внесені в реєстр раніше, та навіть обʼєкти, які визнали такими, що не підлягають занесенню до реєстру.

Щодо Будинку Євменія Зеленського. Він не внесений до Державного реєстру нерухомих памʼяток тільки з однієї причини — КМДА за увесь час не спромоглася підготувати та подати необхідну документацію, — пише очільник міністерства.

За його словами, з відповідним листом від 18 липня до МКІП звернулася ГО «Спадщина Київ». Але забудовник у той самий день майже повністю зруйнував історично значущу будівлю «чи то дізнавшись про таку ініціативу, чи за випадковим збігом».

Нагадаємо, Шмигаль обговорив із держсекретарем Ватикану справедливий мир і повернення полонених

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Києві знесли історичну садибу 19-го століття (відео) У Києві знесли історичну садибу 19-го століття (відео)
На місці садиби начебто хочуть побудувати торговельно-розважальний центр.
Ексголову поліції Києва призначили заступником Кличка Ексголову поліції Києва призначили заступником Кличка
"За" призначення Крищенка проголосував 91 депутат Київської міськради. На посаді заступника голови КМДА він відповідатиме за питання муніципальної безпеки, цивільного захисту, надзвичайних ситуацій, територіальної оборони та взаємодії з правоохоронними органами.
Loading...
Load next