У Києві знесли історичну садибу 19-го століття (відео)

У Києві знесли історичну садибу 19-го століття (відео)
На місці садиби начебто хочуть побудувати торговельно-розважальний центр.

Сьогодні, 20 серпня, у Києві на вулиці Обсервативній, неподалік Львівської площі знесли садибу Барбана кінця ХІХ століття.

Про це повідомив активіст Олег Симороз у Facebook.

Попри обіцянки Шевченківської поліції про зупинення будівельних робіт на вулиці Обсерваторній, 6. Забудовник вночі о п’ятій ранку під прикриттям 30 тітушок загнав будівельну техніку та знищив будинок Барбана кінця ХІХ століття, – написав Симороз.

Активісти наголошують, що у забудовника немає відповідного дозволу. Компанія, яка веде роботи на садибі – ТОВ "Інформаційна група "Агентство столичних повідомлень".

На місці садиби начебто хочуть побудувати торговельно-розважальний центр.

Цьому передував протест противників забудови історичного центру Києва, під час якого сталися сутички активістів і молодиків спортивної статури. Двох громадян – членів руху "За Протасів Яр" – доставили до відділення поліції.

До ночі активісти блокували проїзд до садиби будівельної техніки.

Зазначимо, що Садиба Барбана – історична будівля 19-го століття. Активісти стверджують, що Мінкульт заборонив будівництво на місці садиби та видав відповідний припис.

Читайте також
"Радянські" інсталяції та "сцена на могилах": чергові казуси до Дня Незалежності (відео) "Радянські" інсталяції та "сцена на могилах": чергові казуси до Дня Незалежності (відео)
Обговорення щодо радянських інсталяцій у Києві на Алеї Героїв Небесної Сотні досі не вщухають. Люди обурені встановленням совкових пам’яток на такому історичному місці, вважаючи це геть недоречним. Та не лише цим запам’ятається підготовка до Дня Незалежності, черговий факап від організаторів – встановлення сцени на братських могилах на території Маріїнського парку. У обох інцидентах обвинувачують міську владу Києва.
Відома основна версія виникнення пожежі у костелі Святого Миколая (відео) Відома основна версія виникнення пожежі у костелі Святого Миколая (відео)
Вчора у Києві сталася пожежа у костелі Святого Миколая, пожежа почалася між першим та другим поверхом будівлі. Міністр внутрішніх справ назвав основну версію займання будівлі.
Пожежу у костелі Святого Миколая в Києві буде розслідувати поліція – Ткаченко (відео) Пожежу у костелі Святого Миколая в Києві буде розслідувати поліція – Ткаченко (відео)
Костел Святого Миколая у Києві — один з двох римсько-католицьких у місті, побудованих до 1917 року. Він розташований у центрі столиці на Великій Васильківській вулиці.
Loading...
Load next