Українці за кілька днів спустошили автосалони через можливе збільшення військового збору - експерт

Українці за кілька днів спустошили автосалони через можливе збільшення військового збору - експерт

Урядова ініціатива із збільшенням податків активізувала продаж нових автомобілів в Україні.

Про це повідомив генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко. 

Назаренко повідомив, що за пʼятницю і першу половину суботи з автосалонів покупці викупили всі автомобілі - салони пусті.

На думку експертів, активність на ринку спричинена пропозицією збільшити до 15% військового збору при купівлі (першій реєстрації) авто. Наразі покупці намагаються швидко придбати ті автівки, які є у наявності, щоб уникнути сплати додаткових 15% нового податку.

Але такий ефект, вважають у ВВАІД, буде недовгим, бо потім продажі зупиняться і замість підвищення наповнення бюджету уряд отримує падіння.

Військовий збір на фізосіб – 5%? Тут нікуди не дінемось і будемо платити! А ось 15% військовий збір на автоімпорт? Зараз платять 5% пенсійний збір. Зробили б ще 5% військового, і теж платили б. А ось 15%? Є загроза, що автоімпорт просто припиниться і замість додаткових 15% військового бюджет втратить і 5% пенсійного, - написав у Фейсбуці Назаренко.

Нагадаємо, Із серпня старі 500-гривневі банкноти почнуть вилучати з обігу

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Ситуація з паливом покращиться до кінця травня, – Герус (відео) Ситуація з паливом покращиться до кінця травня, – Герус (відео)
Міністерство енергетики веде перемовини з європейськими партнерами з метою забезпечення диверсифікації джерел постачання пального.
Loading...
Load next