Хакери знайшли спосіб повністю контролювати будь-яку систему KIA та отримати дані власника

Хакери знайшли спосіб повністю контролювати будь-яку систему KIA та отримати дані власника

Нещодавно один з хакерів виявив серйозну вразливість у дилерській системі Kia, яка дозволяє зловмисникам отримати контроль над будь-якою автівкою, використовуючи лише номерний знак.

Про це повідомляє Autoevolution

Авто можна повністю розблокувати без доступу до брелока чи навіть автомобіля.

Сем Каррі, дослідник безпеки та «білий» хакер, зробив це відкриття разом з одним зі своїх друзів під час дослідження Kia Connect — програми, яка дистанційно керує багатьма функціями автомобіля. Власники використовують цю програму щодня, щоб заблокувати, відімкнути або завести свої автомобілі або просто перевірити їхній стан та підготувати авто до виїзду.

Дослідник виявив, що зв’язок програми KIA Connect із серверами Kia для надсилання команд транспортним засобам є великою проблемою. Керрі використав метод, який дилери Kia застосовують для призначення нових автомобілів власникам через платформу KIA KDealer. Уразливість дозволила йому видати себе за дилерський центр Kia, який намагається зареєструвати автомобіль клієнта, ‒ йдеться у повідомлені.

Щоб отримати контроль, Каррі потрібен був його VIN-код, але він легко доступний, «якщо ви знаєте, де шукати». Для отримання віддаленого доступу до скомпрометованого автомобіля, він розробив інструмент, який використовує сторонній API, щоб зіставити номерний знак жертви разом з її фактичним VIN.

Розроблений засіб працював з кожною моделлю KIA, випущеною за останнє десятиліття. Хакер за лічені секунди отримує не лише доступ до автомобіля, але й до особистих даних. До них входять ім’я, номер телефону, адреса електронної пошти та місцеперебування автомобіля. Зловмисник також може додати себе як другого невидимого користувача транспортного засобу жертви без її відома. На деяких моделях інструмент навіть дозволяє віддалено отримувати доступ до камер автомобіля.

Два роки тому було виявлено, як легко завести двигун більшості моделей Kia та Hyundai. Це стало можливим через відсутність електронного іммобілайзера в багатьох авто, виготовлених у США з 2011 по 2021 рік. Відкриття створило величезні проблеми для власників Hyundai та Kia, і досі залишається чорною плямою на репутації корейських автовиробників, ‒ розповідають у виданні.

Відомо, що підлітки все ще зламують автомобілі Hyundai та KIA, хоча без ключа їхати неможливо. Страхувати Hyundai або KIA також складно, оскільки деякі компанії відмовляються покривати ризик викрадення у цьому випадку. Також KIA та Hyundai були серед брендів, нещодавно доданих до сумнозвісної бази емулятора ключів «Game Boy», що полегшило крадіжку.

KIA дізналася про нову вразливість перш ніж вона стала проблемою. Корейський автовиробник успішно її виправив, проте залишаються сумніви щодо безпеки цих автомобілів.

Нагадаємо, У Німеччині на заводі Tesla 17% працівників на лікарняному

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next