У Румунії знайшли уламки «Шахеда»

У Румунії знайшли уламки «Шахеда»

У румунському окрузі Тульча ідентифіковані уламки дрона-камікадзе типу «Герань 1/2» (Shahed) російського походження.

Про це йдеться у пресрелізі Міністерства національної оборони Румунії.

Щодо розслідування, розпочатого вчора, 24 липня, фахівцями Міноборони, розвідки Румунії та МВС, зазначаємо, що вже були ідентифіковані уламки безпілотника типу «Герань 1/2» російського походження у першому з трьох місць, визначених як можливі зони падіння, поблизу Плауру, округу Тульча. Пошуки триватимуть сьогодні і охоплюватимуть всю територію. Уточнюємо, що всі місця, визначені як можливі зони падіння уламків, знаходяться за межами населених пунктів і не впливають на інфраструктуру, - зазначили у відомстві.

У Міноборони додали, що інформуватимуть в режимі реального часу союзницькі структури про ситуацію.

Міністерство національної оборони рішуче засуджує ці атаки, здійснені Російською Федерацією проти певних цілей та елементів інфраструктури, - заявили у відомстві.

Зазначається, що у ніч проти 25 липня російські війська відновили серію атак безпілотників по цивільних об’єктах та портовій інфраструктурі в Україні поблизу кордону з Румунією.

У зв’язку з цією ситуацією Міноборони посилило заходи моніторингу та спостереження за повітряним простором країни із залученням сил і засобів бойової служби Повітряної поліції. Починаючи з 01:32 два літаки F-18 ВПС Фінляндії злетіли з 57-ї авіабази Михаїла Когелнічану для моніторингу повітряної обстановки. Літак повернувся на базу близько 03:25, - додали у відомстві.

Нагадаємо, У Румунії другу ніч поспіль оголошували повітряну тривогу через російські дрони

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next