Пентагон виділяє ще $2 мільярди на допомогу Україні

Пентагон виділяє ще $2 мільярди на допомогу Україні

Пентагон виявив додаткові помилки у своїх розрахунках боєприпасів, ракет та іншого обладнання, відправленого в Україну, що дає можливість надіслати Україні додаткову зброю на 2 мільярди доларів.

Про це йдеться у звіті уряду США від 25 липня, передає Reuters.

Як зазначається, Міністерство оборони США зіткнулося з проблемами в точній оцінці предметів оборонного призначення, які відправляють в Україну, через нечіткі бухгалтерські визначення.

У своїй звітності Пентагон заявив, що співробітники використовували відновну вартість для підрахунку військової допомоги, а не вартість зброї на момент її придбання та амортизації.

У 2023 році виникла схожа ситуація, коли Пентагон повідомив, що внаслідок бухгалтерської помилки було завищено вартість відправленого Києву у 2022–2023 роках озброєння, унаслідок чого з’явилася можливість здійснити додаткові постачання на суму 6,2 мільярда доларів.

Нагадаємо, Стефанчук: До законодавства, пов’язаного з олігархами, повернемося після війни

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Третій літак військової допомоги від США вже в Україні Третій літак військової допомоги від США вже в Україні
До аеропорту «Бориспіль» прибув літак з третьою партією військової допомоги від США в рамках безпекового пакету.
США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу
Конгрес Сполучених Штатів Америки ухвалив надання додаткових 150 мільйонів доларів допомоги Україні. Зокрема кошти направлять на покращення ситуації у сфері військової безпеки.
Loading...
Load next