Енергетики готуються до найгірших сценаріїв узимку

Енергетики готуються до найгірших сценаріїв узимку

Енергетики готуються до найгірших сценаріїв узимку, проте станом на зараз ситуація в енергосистемі з низки причин поліпшується.

Про це на брифінгу повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

За його словами, причинами поліпшення ситуації в енергосистемі передусім є спад спеки й вихід із ремонту об'єктів генерації.

У нас є всі причини очікувати, що найскладніший період літа – уже позаду. Ми пройшли дуже складні пару тижнів, і зараз дійсно ситуація поліпшилася. Це пов’язано передусім із тим, що нарешті спала абсолютно аномальна, рекордна, спека. І відтак – зменшилося споживання електроенергії. І також, звичайно, це пов’язано з тим, що вийшли з ремонту певні енергогенеруючі потужності – довгоочікувані, важливі для енергосистеми – які, безумовно, додають нам потужності та скорочують дефіцит, - сказав Кудрицький.

Також він додав, що замість складного режиму 3-4 черги – ми маємо 1-2, які застосовуються залежно від часу. В деякі години дефіцит можу бути менший, в деякі – трохи більший. А в деякі – ми навіть маємо можливість не запроваджувати ніяких обмежень електроспоживання. І якщо не буде якихось нових масштабних пошкоджень електростанцій – то ситуація матиме тенденцію до покращення. Принаймні, у наступні декілька тижнів.

При цьому очільник Укренерго не взявся прогнозувати, наскільки складною буде ситуація взимку, адже ніхто не знає, до яких ще злочинів вдасться РФ.

Чесна відповідь полягає в тому, що ніхто не знає, що буде робити наш ворог і наскільки успішними будуть його атаки. Тому нам треба відштовхуватися від того, що ми повинні максимізувати свою готовність – електростанцій, мереж, громад, забезпечення, наприклад, резервними джерелами живлення об'єктів критичної інфраструктури в містах зокрема, ну й на побутовому рівні те, що ми можемо зробити у своїй власній оселі, – сказав Кудрицький.

Він наголосив, що Укренерго завжди прораховує найгірші сценарії.

Ми не можемо собі дозволити бути оптимістами. Ми повинні готуватися як оператор енергосистеми до складних сценаріїв, – додав він.

Нагадаємо, У Києві підняли прапор Національного олімпійського комітету України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next