росіяни почали запускати по Україні дешеві дрони для виявлення ППО, – Reuters

росіяни почали запускати по Україні дешеві дрони для виявлення ППО, – Reuters

Росія почала використовувати нові й дешеві безпілотники під час своїх атак на Україну задля, зокрема, виявлення систем протиповітряної оборони та фіксації пошкоджень.

Про це Reuters заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Черняк.

За його словами, росіяни почали використовувати два нових типи безпілотників. Ці дрони, які російська армія використала в п’яти атаках безпілотниками за останні два-три тижні, включаючи нічний обстріл 26 липня, виготовлені з таких матеріалів, як пінопласт і фанера.

Один тип дрона оснащений камерою та SIM-картою українського мобільного телефона для надсилання зображень російським військовим.

Вони (росіяни – ред.) визначають, де розташовані наші мобільні групи, де кулемети, які можуть їх знищити. Вони намагаються отримати повну картину, де розташовані всі наші ППО, – зазначив Черняк.

Нові російські безпілотники з камерами не несуть вибухівку, але дуже нагадують звичайні безпілотники типу Shahed і літають з ними в групі. Другий новий тип безпілотника не містить вибухового заряду або має лише невеликий заряд і використовується як приманка.

Оскільки нові дрони з землі практично не відрізнити від звичайного безпілотника, їх все одно потрібно збити, що несе за собою викриття локацій систем ППО, заявив представник розвідки.

Черняк зазначив, що попри велику дальність польоту, нові безпілотники, ймовірно, коштують не більше 10 тисяч доларів кожен, що робить їх набагато дешевшими у виробництві, ніж ракети ППО. Такі дрони також можуть літати на висоті 1000 м, що дозволяє їм залишатися поза зоною дії кулеметів і автоматичних гвинтівок.

Нагадаємо, До росії вивезли український титан на 90 млн гривень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next