Орбан стверджує, що глобальна влада переходитиме від «ірраціонального» Заходу до Китаю та Росії

Орбан стверджує, що глобальна влада переходитиме від «ірраціонального» Заходу до Китаю та Росії

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що глобальна влада у світі переміщатиметься від «ірраціонального» Заходу до Азії та Росії.

Як повідомляє Reuters, про це він заявив, звертаючись по телебаченню до етнічних угорців на фестивалі в румунському місті Беїле-Тушнад.

У наступні довгі десятиліття, а може, і століття, Азія буде домінантним центром світу, – сказав Орбан, назвавши Китай, Індію, Пакистан та Індонезію майбутніми великими світовими державами.

За його словами, «ірраціональний» Захід підштовхнув Росію приєднатися до цього блоку.

На відміну від «слабкості» Заходу, позиція Росії у світових справах є раціональною і передбачуваною, сказав він, зазначивши, що Москва продемонструвала економічну гнучкість в адаптації до західних санкцій після вторгнення в Крим у 2014 році.

На переконання Орбана, Росія стала привабливою для багатьох країн через протидію ЛГБТ.

Він також заявив, що Україна ніколи не стане членом ЄС або НАТО, тому що «в нас, європейців, не вистачить на це грошей».

ЄС має відмовитися від своєї ідентичності як політичного проєкту і стати економічним і оборонним проєктом, – додав проросійський політик.

Зазначається, що націоналіст Орбан, чия країна нині головує в Євросоюзі на ротаційній основі, різко відрізняється від інших членів ЄС, прагнучи налагодити тепліші зв'язки з Пекіном і Москвою. Він викликав гнів деяких європейських лідерів, коли цього місяця здійснив несподівані візити до Києва, Москви й Пекіна для переговорів про російську війну проти України, на які його в Європі ніхто не вповноважував.

Нагадаємо, Фіцо запропонував Шмигалю «технічне рішення» щодо транзиту нафти російського «Лукойлу»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next