У Малі повстанці ліквідували десятки "вагнерівців"

У Малі повстанці ліквідували десятки "вагнерівців"

В африканській Республіці Малі повстанці-туареги вбили та поранили десятки солдатів і найманців російської приватної військової компанії Вагнера.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву представників повстанського руху (CSP-PSD).

Водночас армія Малі повідомила, що у боях 25 і 26 липня двоє її солдатів загинули і 10 зазнали поранення, але ліквідовано близько 20 повстанців.

Це сталося в місті Тінзауатен біля кордону з Алжиром 25 і 26 липня.

Проросійський телеграм-канал Baza повідомляє про щонайменше 20 знищених бойовиків Вагнера. За даними телеграм-каналу, “вагнерівці” перебувають у Малі принаймні з 2021 року.

Частина “вагнерівців” потрапили в полон. Як заявили повстанці, їх передадуть Україні як знак підтримки та солідарності.

Дорогі брати-українці. Ми, збройні сили CSP-DPA, хочемо висловити нашу солідарність з вашою боротьбою проти російських злочинців. Ми захопили значну кількість найманців Вагнера і хочемо передати вам цих полонених як знак підтримки та солідарності. Цей жест спрямований на те, щоб допомогти вам у вашій боротьбі за справедливість і свободу. М сподіваємося, що це сприятиме зміцненню наших зв’язків і нашій спільній перемозі, — йдеться в заяві збройних сил CSP-PSD, повідомляє InformNapalm.

Як повідомляють російські телеграм-канали, у Малі ліквідовано або взято у полон чинного командира “Вагнера” Антона Єлізарова з позивним Лотос, який командував в Україні штурмом Соледара.

Нагадаємо, Фіцо запропонував Шмигалю «технічне рішення» щодо транзиту нафти російського «Лукойлу»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next