Росії необхідно відповідати силою, а не поступками - Сікорський

Росії необхідно відповідати силою, а не поступками - Сікорський

Миру з Росією неможливо досягти, бо вона хоче отримати вигоду від своєї агресії, і тому відповідати на це потрібно силою, а не поступками.

Про це в інтерв’ю порталу Visegrad Insight повідомив глава МЗС Польщі Радослав Сікорський.

Сучасна Росія запровадила значно більш авторитарний режим і має більше політв’язнів, ніж за Брежнєва. Водночас почала силою змінювати кордони. ОБСЄ була ідеєю стабілізації безпеки в Європі за участі Росії. Протягом багатьох років і десятиліть ОБСЄ подобалася Росії, тому що Росія мала в ній право вето. Проте наразі вона порушила всі передумови та принципи – Статут ООН і фактично створену з її ініціативи ОБСЄ. Це приводить нас до правильного висновку, що з Росією, якою вона є сьогодні, неможливо досягти миру, оскільки вона хоче отримати вигоду від агресії. Тому відповідати на це потрібно силою, а не поступками, - сказав Сікорський.

За словами міністра, мета Путіна — досягти миру на його умовах.

Але й мета Путіна — мир — тільки на його умовах, тобто в результаті капітуляції хоча б України, а краще всього Заходу. На це є три відповіді. Можна капітулювати, дати відсіч агресору або хоча б допомогти потерпілій від агресії стороні, щоб агресор сам здався, - додав Сікорський.

Глава МЗС також зазначив, що у Західній Європі нині відбувається «дерусифікація» свідомості політичних еліт.

Більше ніхто не говорить про трансформацію через торгівлю, - додав Сікорський.

Нагадаємо, Винищувачі F-16 навряд чи сильно змінять ситуацію на фронті, — WP

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Помер поранений напередодні боєць. На Донбасі зберігається «тиша» – штаб ООС Помер поранений напередодні боєць. На Донбасі зберігається «тиша» – штаб ООС
За минулу та з початку поточної доби порушень режиму припинення вогню на Донбасі не зафіксовано.
З боку збройних формувань РФ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню, є загиблий - ООС З боку збройних формувань РФ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню, є загиблий - ООС
Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.
Loading...
Load next