Польський депутат зняв український прапор у Кракові

Польський депутат зняв український прапор у Кракові

Скандальний депутат Сейму Польщі від націоналістичної «Конфедерації» Гжегож Браун без дозволу місцевої влади зняв український прапор з кургану Костюшка у Кракові.

Органи влади Малопольського воєводства РП повідомили про це поліцію, яка зайнялася справою, про це також буде повідомлено комісію з питань етики польського Сейму, передає PAP.

Браун у мережі X розмістив відео, на якому видно, як з флагштоку на кургані Костюшка невідомі спускають український прапор. Це відео він підписав словами, що український прапор перебуває у «невідповідному місці», відтак він передає його генконсульству України у Кракові. Свій допис він супроводив хештегом «Стоп українізації Польщі».

Речник краківської поліції Пьотр Шпех повідомив, що поліцейські отримали повідомлення «про крадіжку прапора і пошкодження майна» від адміністрації Малопольського воєводства. Відтак, вони розпочали збір доказів щодо можливого скоєння злочину, а зібрані матеріали передали до місцевої прокуратури для правової оцінки.

Український прапор вже тривалий час майорить в цьому місці за рішенням Комітету кургану Костюшка у Кракові. Голова комітету Мечислав Рокош пояснив, що на державні свята різних країн поряд з польським

У час російської агресії проти суверенної Української держави тут не міг не висіти український прапор. На цьому нашому національному меморіалі це є символічним проявом солідарності нас, поляків, з українцями - громадянами незалежної держави, які несправедливо зазнали лиха війни, - наголосив Рокош.

В адміністрації Малопольського воєводства наголошують, що самовільне зняття українського прапора є дією всупереч рішенню Комітету кургану Костюшка. Воєвода цього воєводства також має намір повідомити про цей інцидент комісію депутатської етики нижнього палату польського парламенту.

Браун є відомим у Польщі українофобом з проросійськими поглядами. У грудні минулого року він потрапив у скандал, коли у фойє Сейму після урочистого запалення свічок на ханукальній менорі загасив свічки вогнегасником.

Нагадаємо, Жили у Латвії в статусі біженців: Двох громадян рф засуджено до 20 років ув’язнення за жорстоке вбивство жінки

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Помер поранений напередодні боєць. На Донбасі зберігається «тиша» – штаб ООС Помер поранений напередодні боєць. На Донбасі зберігається «тиша» – штаб ООС
За минулу та з початку поточної доби порушень режиму припинення вогню на Донбасі не зафіксовано.
З боку збройних формувань РФ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню, є загиблий - ООС З боку збройних формувань РФ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню, є загиблий - ООС
Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.
Loading...
Load next