На будівництво укриттів для шкіл на прифронтових територіях виділять ще ₴5 мільярдів

На будівництво укриттів для шкіл на прифронтових територіях виділять ще ₴5 мільярдів

Міністерство освіти і науки веде переговори з Міністерством фінансів щодо виділення додаткових 5 млрд грн на будівництво укриттів для шкіл на прифронтових територіях.

Про це повідомив міністр освіти і науки Оксен Лісовий в ефірі телемарафону "Єдині новини", коментуючи запитання журналіста про організацію навчального процесу на прифронтових територіях.

Урядова політика спрямована на створення безпечних умов. Безпосередньо це реалізується у створенні укриттів. Минулого року на це виділили 1,5 млрд грн, у цьому році - 2,5 млрд грн. І зараз ведуться переговори з Міністерством фінансів, уже знайдені додаткові 5 млрд грн на будівництво укриттів на прифронтових територіях, - сказав він.

Лісовий акцентував, що специфіка прифронтових територій в тому, що підліт засобів ураження є занадто коротким і діти не встигають спуститися в укриття. Він підкреслив, що у цьому випадку необхідно будувати потужні укриття так, щоб можна було організовувати і освітній процес в очному або змішаному форматі.

Очільник МОН додав, що для організації навчального процесу на прифронтових територіях також виділена урядова субвенція на закупівлю автобусів, що дозволить підвезення дітей із громад до шкіл, де збудовані укриття.

До цього доєднується політика, яку ми створили - "Коаліція девайсів", спрямована на забезпечення дітей необхідними гаджетами для "онлайнової освіти" для категорій дітей, які з певних причин не зможуть вийти на очне навчання, - сказав він.

Нагадаємо, У Литві змінили умови навчання для українських студентів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next