У кіберполіції розширили перелік порад щодо кіберзахисту для військових

У кіберполіції розширили перелік порад щодо кіберзахисту для військових

Кіберполіція радить українським військовим застосовувати для безпечної комунікації зашифровані месенджери й регулярно оновлювати програмне забезпечення на своїх пристроях.

Про це поінформувала пресслужба Департаменту кіберполіції Нацполіції України, оприлюднивши список основних рекомендацій для військовослужбовців у питаннях кібербезпеки.

Використовуйте зашифровані месенджери, такі як Signal, для безпечної комунікації; регулярно оновлюйте програмне забезпечення на своїх пристроях, щоб уникнути вразливостей. Уникайте використання небезпечних месенджерів, які можуть бути перехоплені ворогом; завжди перевіряйте налаштування конфіденційності у використовуваних додатках, - йдеться у рекомендаціях.

Окрім цього, правоохоронці радять українським військовослужбовцям не відкривати підозрілі посилання, отримані через електронну пошту або соцмережі, і завжди перевіряти джерело повідомлення перед тим, як клікнути на посилання.

У НПУ звернули увагу на те, що підозрілі посилання можуть вести до фішингових сайтів, які викрадають особисті дані громадян та інформацію про банківські рахунки.

Відкриття таких (підозрілих - ред.) посилань може призвести до встановлення шкідливого програмного забезпечення на ваш пристрій, що відслідковуватиме вашу діяльність і передаватиме її ворогу, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що військовим варто вимикати геолокацію, бо геолокаційні дані можуть бути використані ворогом для визначення точного місця перебування військового, а публікація фото чи відео з увімкненою геолокацією може випадково видати позиції військовослужбовців, що створює небезпеку для всього підрозділу.

Встановлення невідомих або неперевірених програм (на робочі комп’ютери та телефони - ред.) може призвести до витоку конфіденційної інформації. Шкідливі програми можуть отримати доступ до ваших паролів, контактів та інших важливих даних, що може бути використано ворогом для подальших кібератак або нанесення ударів, - наголосили в кіберполіції

Кіберполіція та Сили ТРО ЗСУ застерігають українських військовослужбовців від фішингових атак та інших форм кіберзагроз.

Ворог може використовувати різноманітні методи соціальної інженерії, у тому числі й діпфейки, для отримання доступу до конфіденційної інформації, - попереджають правоохоронці.

У кіберполіції радять військовим для уникнення таких загроз не передавати стороннім особам та не вводити у різноманітних анкетах низку даних: тризначний номер на звороті банківської картки (CVV/CVC-код); пін-код від картки; логін і пароль для входу в інтернет-банкінг; коди і одноразові паролі від банку та мобільних операторів; будь-які дані, що стосуються місцеперебування їхнього підрозділу, зокрема чисельність особового складу, кількість та види озброєння тощо.

Нагадаємо, Екстрадиція українських чоловіків: у Молдові спростували російський фейк

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Підозрюваного у вбивстві військовослужбовця знайшли мертвим на Миколаївщині Підозрюваного у вбивстві військовослужбовця знайшли мертвим на Миколаївщині
На Миколаївщині поблизу Очакова знайшли тіло військовослужбовця, якого підозрюють у вбивстві іншого військового, якого застрелили зранку 23 квітня.
Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші" Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші"
Протягом доби 1 травня бойовики 12 разів порушили режим тиші, внаслідок чого з української сторони є один військовий отримав поранення.
Суд залишив екс-депутата Семенченка під вартою ще до 24 травня Суд залишив екс-депутата Семенченка під вартою ще до 24 травня
Печерський районний суд Києва залишив під вартою колишнього народного депутата Семена Семенченка до 24 травня. Його підозрюють у створенні незаконного збройного формування - приватної військової компанії.
Loading...
Load next