В Україні оголосили підозри двом топчиновникам із близького оточення путіна

В Україні оголосили підозри двом топчиновникам із близького оточення путіна

Служба безпеки України зібрала масштабну доказову базу на секретаря Державної ради Російської Федерації Олексія Дюміна та на заступника міністра оборони РФ Юнуса-Бека Євкурова.

Про це повідомила СБУ.

Встановлено, що обидва посадовці входять до близького оточення очільника Кремля Володимира Путіна та допомагають йому вести війну проти України.

Так, Дюмін, який раніше був охоронцем Путіна, а потім став губернатором Тульської області, «мобілізував» регіон для бойових дій на території України. Зокрема, він організував часткову мобілізацію чоловіків у Тульській області, створив Центр безпілотних систем і налагодив там виробництво FPV-дронів та інших безпілотників, давав вказівки підлеглим всіляко забезпечувати військові потреби Росії.

Заступник міністра оборони РФ Євкуров зі свого боку забезпечує постійну підготовку військовослужбовців за контрактом, а також мобілізованих до російських збройних сил, які потім їдуть на війну в Україну.

Спільно з Офісом генпрокурора СБУ заочно оголосила підозри обом фігурантам. Їм інкримінується планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни – ст. 437 Кримінального кодексу України. Тривають комплексні заходи для покарання зловмисників.

Правоохоронці продовжують вести досудове розслідування.

Нагадаємо, Укренерго закликає користуватися електроприладами з 11:00 до 15:00

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ затримала агента ФСБ на Вінниччині Контррозвідка СБУ затримала агента ФСБ на Вінниччині
Контррозвідники СБУ викрили та затримали на Вінниччині агента ФСБ РФ, який пройшов вишкіл у терористів на тимчасово окупованому Донбасі.
Агітував своїх знайомих за підтримку «русского міра»: київському судді повідомили про підозру (відео) Агітував своїх знайомих за підтримку «русского міра»: київському судді повідомили про підозру (відео)
Втім заарештувати його неможливо навіть після оголошення підозри.
Loading...
Load next