Туреччина заявила про обмін 26 ув’язнених між Росією та Заходом

Туреччина заявила про обмін 26 ув’язнених між Росією та Заходом

Національна розвідувальна організація Туреччини (MIT) заявила, що 1 серпня в Анкарі відбулась "наймасштабніша за останній час" операція з обміну ув’язненими між Росією та країнами Заходу.

Про це пише TRT Haber.

У межах операції було звільнено 26 ув’язнених, які утримувалися у в'язницях семи різних країн – США, Німеччини, Польщі, Словенії, Норвегії, Росії та Білорусі, заявила турецька сторона.

У межах операції обміну 10 ув’язнених, зокрема двоє дітей, були передані Росії, 13 ув’язнених – Німеччині, три ув’язнені – США, – йдеться в повідомленні.

Були залучені сім літаків: два – зі США і по одному – з Німеччини, Польщі, Словенії, Норвегії та Росії

Там підтверджують, що в межах обміну звільнили репортера The Wall Street Journal Евана Гершковича і морського піхотинця США Пола Уілана, ув'язненого в Білорусі громадянина Німеччинии Ріко Крігера, російського опозиціонера Іллю Яшина і офіцера ФСБ, убивцю Вадима Красікова.

Турецька розвідка стверджує, що відігравала посередницьку роль в обміні, а також координувала процес і забезпечувала його безпеку. Одним із фінальних етапів стала зустріч представників сімох країн у Туреччині в липні.

Після завершення процедур узгодження з країнами-учасницями, перевірки стану здоров'я заручників та виконання інших необхідних вимог заручники були розміщені на літаках країн, до яких вони мали летіти, за згодою та інструкціями MİT, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, В Україні від початку вторгнення рф загинули й були поранені 32 100 цивільних

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next