Байден офіційно підтвердив обмін заручниками з Росією

Байден офіційно підтвердив обмін заручниками з Росією

Президент США Джо Байден офіційно підтвердив, що між США, країнами Заходу та РФ відбувся обмін ув’язненими.

Про це йдеться в заяві Байдена на сайті Білого Дому.

Загалом США звільнили 16 людей. Серед них - троє американських громадян і один власник американської грінкарти, які були ув'язнені в Росії: морпіх Пол Вілан, журналісти Еван Гершкович і Алсу Курмашева та дисидент Володимир Кара-Мурза.

Серед інших звільнених - п'ять німців і сім громадян Росії, які були політв'язнями. Угоду, яка забезпечила їхню свободу, Байден назвав «справжнім дипломатичним подвигом».

Я вдячний нашим членам Альянсу, які стояли поруч з нами під час складних переговорів задля досягнення цього результату - в тому числі Німеччині, Польщі, Словенії, Норвегії і Туреччині. Це яскравий приклад того, чому життєво важливо мати в цьому світі друзів, яким можна довіряти і на яких можна покластися, - йдеться у заяві.

Байден додав, що сьогодні святкують повернення Пола, Евана, Алсу та Володимира і пам'ятають про всіх тих, хто все ще незаконно затриманий або утримується в заручниках по всьому світу.

Нагадаємо, Генштаб пропонує зміни до порядку призову

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Loading...
Load next