Стару бронетехніку може передати Україні: Хорватія оновлює армію

Стару бронетехніку може передати Україні: Хорватія оновлює армію

Хорватія вирішила оновити озброєння збройних сил, а стару бронетехніку російського і югославського виробництва може передати Україні.

Про це повідомляє видання Vecernji list.

Згідно з планами, які ще допрацьовуються, уже у 2028 році збройні сили Хорватії мають бути “невпізнанними” в позитивному сенсі. Планується закупівля великої кількості військової техніки, включно з бойовими машинами піхоти, танками, комплексами ППО і самохідними артилерійськими установками.

Зокрема, до 2026 року всі 62 бойові броньовані машини Bradley M2A2 ODS будуть відремонтовані та модернізовані на заводах Đura Đaković у співпраці з Bae Systems. Також міноборони планує замовити 30 нових бронетранспортерів Patria, завдяки чому загальна їхня кількість становитиме 200. Нові бронетранспортери будуть оснащені баштами DUOS з 30-мм гарматами і протитанковими ракетами ізраїльського виробництва SPIKE.

Окрім того, Хорватія планує посилити свої артилерійські підрозділи. Крім наявних 14 німецьких танкових гаубиць PzH 2000 калібру 155 мм, планується закупити додаткові установки. У планах також придбати мобільну артилерію на колесах, таку як шведський Archer або французький Caesar, обидва калібру 155 мм.

Міноборони вже веде перемовини з потенційними постачальниками, проте поставки затримуються через пріоритетне відправлення зброї в Україну.

У результаті ж модернізації збройних сил Хорватії застарілу бронетехніку російського і югославського виробництва можуть передати Україні.

Нагадаємо, Магучіх та Геращенко вийшли до фіналу в стрибках у висоту

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next