Росія хотіла постачати зброю бойовикам-хуситам - CNN

Росія хотіла постачати зброю бойовикам-хуситам - CNN

Росія під тиском США й Саудівської Аравії відмовилася від постачання зброї єменським хуситам, які здійснюють обстріли суден у Червоному морі.

Про це повідомляє CNN з посиланням на власні джерела.

За їхніми словами, саудити, які роками вели жорстоку війну з хуситами, застерегли Росію від забезпечення зброєю своїх супротивників. США, які брали участь у кількох дипломатичних спробах зупинити росіян від цих дій, окремо звернулися до саудитів з проханням вплинути на Москву

Для американської розвідки залишається незрозумілим, чи стала позиція Саудівської Аравії головним фактором, що сприяв відмові російського правителя Володимира Путіна від свого плану. Допускають, що могли бути й інші чинники, зазначають джерела.

Росіяни розглядали озброєння та консультування хуситів як спосіб помститися адміністрації президента Джо Байдена за надання дозволу Україні бити по російській території зброєю США, кажуть посадовці. Зазначається, що наприкінці липня, Росія розгорнула військовий контингент у Ємені для надання консультацій хуситам.

Американські чиновники зауважили, що великі російські кораблі зробили незвичайну зупинку в південній частині Червоного моря, де російські військовослужбовці зійшли на берег і були переправлені на катері до Ємену.

Росіяни мали при собі сумки, але недостатньо великі, щоб перевозити зброю чи її компоненти. Неясно, чи вона перебувала на борту російських кораблів – для подальшої передачі хуситам, яка не відбулася. Розвідка вказує також, що хусити мали намір провести навчання з бойовою стрільбою під час перебування росіян у Ємені, але ці плани, схоже, також були скасовані.

Хусити почали регулярно атакувати кораблі, що прямують через Червоне море, в листопаді 2023 року на знак підтримки угрупування ХАМАС у Газі, що змусило США і Велику Британію провести кілька повітряних ударів по військових об’єктах на території Ємену.

Нагадаємо, ЗМІ: Українські військові у Малі навчають туарегів керувати дронами

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Українські військові ліквідували російського снайпера на Донбасі (відео) Українські військові ліквідували російського снайпера на Донбасі (відео)
Раніше повідомлялось, що український снайпер застрелив підполковника Збройних сил Російської Федерації на Донбасі.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі
За минулу добу, 25 квітня бойовики тричі порушили режим тиші й обстріляли позиції на яких перебувають українські військові. Втрат серед українських військових немає.
Loading...
Load next