Україна евакуювала 30 громадян із Лівану

Україна евакуювала 30 громадян із Лівану

3 серпня, на виконання доручення Президента Володимира Зеленського ГУР Міністерства оборони України спільно з Міністерством закордонних справ організували евакуацію 30 українців - 21 жінку і дев'ятеро дітей із Лівану, де погіршилась безпекова ситуація.

Про це ГУР повідомляє у Фейсбуці.

У ГУР висловлюють вдячність компанії SkyUp Airlines, яка надала літак для перевезення українців. 

Наші співвітчизники, серед яких 21 жінка та девʼятеро дітей, вже прибули до Жешува, Польща, та перебувають у безпеці. Їх зустріли українські консули та представники ГУР МО - евакуйованим надають всю необхідну допомогу та забезпечують їхній супровід до нашої держави, - йдеться у повідомленні. 

У ГУР зазначили, що Україна стала однією з перших у світі, хто успішно здійснив евакуацію своїх громадян з Лівану. Як і в попередніх випадках криз і збройних конфліктів за кордоном, Україна демонструє лідерство у турботі про своїх людей. 

Також у ГУР нагадали, що українські дипломати попереджали українських громадян в Лівані про небезпеку та заздалегідь рекомендували покинути територію республіки. 

Співробітники ГУР МО та МЗС України продовжують працювати над наданням допомоги українцям, які перебувають в Лівані.

Триває робота щодо можливості подальшої евакуації інших українців, які виявляють бажання залишити ліванську територію. 

Громадянам, які бажають залишити Ліван згідно з рекомендаціями МЗС, необхідно звернутися до Посольства України в Ліванській Республіці за номером телефону (+961) 5921668 або адресою електронної пошти: [email protected]

За цими контактами необхідно також звертатися громадянам України, які потрапили в надзвичайну ситуацію або постали перед загрозою життю і здоровʼю. 

Також можна звертатися на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38-044-238-16-57 чи адресу електронної пошти [email protected].

Громадянам, які ухвалили особисте рішення продовжити перебування на території Лівану, рекомендують уникати місць масового скупчення людей, не брати участі у демонстраціях, неухильно дотримуватися заходів безпеки та правил перебування іноземців у країні, виконувати законні вимоги правоохоронних органів, відстежувати повідомлення місцевих органів влади про розвиток ситуації, не залишати місця свого проживання без крайньої необхідності, завжди мати при собі документи, які посвідчують особу, а також розглянути можливість скорочення строку свого перебування в країні.

Упродовж перебування в Лівані громадянам України також рекомендовано утриматися від поїздок до територій, що межують з сирійським кордоном; що межують з ізраїльським кордоном на південь від річки Літані; до таборів біженців Нахр Аль-Баред і Беддаві (поблизу Тріполі), Айн Аль-Хільвех і Міех Мієх (поблизу міста Сайда); Долини Бекаа; південного передмістя Бейрута (район Дахіє).

Безпека громадян України — безумовний пріоритет та ключове завдання держави. Це стосується громадян України в будь-якому куточку світу, за будь-яких обставин і на будь-якій відстані від Батьківщини. Україна ніколи не полишає своїх людей у біді, – наголосили в ГУР.

Нагадаємо, ЗМІ: Українські військові у Малі навчають туарегів керувати дронами

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна евакуювала з Сектора Гази більше сотні українців (фото) Україна евакуювала з Сектора Гази більше сотні українців (фото)
Літак із 109 українцями, які виявили бажання виїхати із Сектора Гази та повернутись додому, приземлився в Києві. Разом з українцями було евакуйовано також 13 громадян Молдови та четверо громадян Болгарії.
З Конго через виверження вулкана евакуювали українських миротворців (відео) З Конго через виверження вулкана евакуювали українських миротворців (відео)
Українських миротворців у Демократичній Республіці Конго довелось евакуювали через виверження вулкана Ньїрагонго. Вертолітний загін разом з озброєнням і військовою технікою був вивезений в безпечне місце.
Десятки українців хочуть евакуюватися з Сектора Гази, - ЗМІ Десятки українців хочуть евакуюватися з Сектора Гази, - ЗМІ
Українцям, які проживають у Секторі Гази, запропонували сформувати список на евакуацію, внаслідок загострення конфлікту між Ізраїлем та Палестиною.
Loading...
Load next