ЗМІ: російські спецслужби можуть стежити за навчанням українських військових у Британії

ЗМІ: російські спецслужби можуть стежити за навчанням українських військових у Британії

Співробітники російських спецслужб можуть використовувати безпілотники для шпигунства за навчанням українських військових у Британії. Про таку можливість уже попередили британських інструкторів.

Про це повідомляє The Times.

За даними видання, спецслужби РФ цікавляться операцією "Інтерфлекс", у рамках якої Британія тренує 34 тисячі українських захисників. Агенти РФ, ймовірно, намагалися отримати інформацію за допомогою безпілотників, які літали над військовими базами, а також звернень до британських інструкторів.

Після таких випадків, як пишуть журналісти, Міноборони Британії вжило серйозних заходів, щоб захистити об'єкти та персонал.

У виданні додають, що у жовтні минулого року було оприлюднено "Посібник із загроз польовій армії", де згадувалися спроби росіян дізнатися деталі британської підтримки України. Зокрема там було вказано, що російські спецслужби вдаються до різних методів шпигунства за навчанням українських воїнів.

У документі наголошувалося, що інструктори мають бути готові до загрози російського стеження. Але, за словами джерела видання в Міноборони, поки що доказів використання дронів для шпигунства за навчаннями мало.

Нагадаємо, СБУ оголосила підозру полковнику РФ, який керував ракетними ударами по енергосистемі України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next