СБУ затримала іноземця, який підпалив військовий позашляховик у Вінниці

СБУ затримала іноземця, який підпалив військовий позашляховик у Вінниці

Служба безпеки та Національна поліція затримали у Вінниці іноземця, який за завданням фсб готував нову серію підпалів авто Сил оборони.

Про це повідомляє СБУ.

Найбільше агресора цікавили службові автомобілі ЗСУ, які були задіяні на фронті, а зараз проходять техобслуговування в обласному центрі.

Для виконання ворожого завдання російська спецслужба «відрядила» в Україну свого агента із  сусідньої країни. За гроші від фсб іноземець погодився підпалювати транспортні засоби українських захисників на території Вінниці.

Після прибуття до міста він оселився у свого місцевого знайомого, а потім самостійно відправився на пошуки військових авто. Щоб їх знайти, фігурант вночі прибув на СТО, на території якої знаходився позашляховик українських захисників, ‒ заявили в СБУ.

Спочатку зловмисник сфотографував потенційну ціль, щоб «погодити» її зі своїм російським куратором. Потім за інструкцією фсб іноземець придбав дві каністри з бензином та у визначений час підпалив військовий автомобіль.

Щоб отримати додаткову «оплату» від окупантів, фігурант знімав загоряння на камеру власного телефону. Це відео спецслужба рф планувала використати у проведенні інформаційно-психологічних спецоперацій, спрямованих на розхитування внутрішньої обстановки в прикордонному регіоні.

Після вчинення злочину російський агент мав продовжити серію підпалів на території обласного центру.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили іноземцю про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Нагадаємо, Ексвійськкома Рівненської області взяли під варту за перешкоджання діяльності ЗСУ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Loading...
Load next