Міноборони допустило до експлуатації вогнемет, ефективний у міських боях

Міноборони допустило до експлуатації вогнемет, ефективний у міських боях

Міністерство оборони України кодифікувало і допустило до експлуатації у Збройних силах України піхотний реактивний вогнемет, розроблений фахівцями однієї з установ сектору оборонно-промислового комплексу.

Про це йдеться у повідомленні Міноборони.

Це переносна зброя, призначена для ураження ворожих вогневих точок, легкоброньованої та автомобільної техніки ворога. Також з вогнемета можна знищувати живу силу ворога за укриттями, перепонами та на відкритій місцевості, - йдеться у повідомленні.

Вогнемет оснащений реактивною гранатою зі спеціальною термобаричною сумішшю. За своєю фугасною дією вибух цієї гранати еквівалентний детонації артилерійського снаряду великого калібру.

У міністерстві зауважили, що у місці влучання з’являється шар вогню об’ємом близько п’ятнадцяти кубічних метрів і утворюється область підвищеного тиску. Температура горіння становить майже 2500 градусів. Небезпека для живої сили ворога зберігається на відстані понад пів сотні метрів від епіцентру вибуху.

Особливо ефективним є використання вогнемета під час штурмових дій в міському середовищі: на ділянках з капітальною забудовою, заглибленими укриттями тощо. Наприклад, ворог, який укрився у цегляному будинку, не матиме шансів на виживання, якщо постріл вогнемета вибухне всередині.
 
Нагадаємо, СБУ затримала фітнес-тренера, який за завданням рф підпалював військові авто

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Сайт Міноборони зазнав безпрецедентної DoS-атаки: що сталося Сайт Міноборони зазнав безпрецедентної DoS-атаки: що сталося
У міністерстві зазначили про оновлення програмного забезпечення сайту, яке відбудеться плановому порядку.
"Джокер" зламав сайт ВМС: хакер ДНР погрожував опублікувати дані учасників Sea Breeze-2021 "Джокер" зламав сайт ВМС: хакер ДНР погрожував опублікувати дані учасників Sea Breeze-2021
У Міністерстві оборони України уточнили, що жоден документ не було викрадено в результаті злому інформаційних систем ЗСУ.
Loading...
Load next