СБУ затримала фітнес-тренера, який за завданням рф підпалював військові авто

СБУ затримала фітнес-тренера, який за завданням рф підпалював військові авто

Служба безпеки спільно з Національною поліцією затримала агента воєнної розвідки рф, який діяв у Києві, Дніпрі та Одесі.

Про це повідомляє СБУ.

За вказівкою російської спецслужби її поплічник підпалював службові авто Сил оборони. Найбільше ворога «цікавили» військові позашляховики, пікапи та мультівени. Для знищення автомобілів українських захисників спецслужби рф дистанційно залучили 32-річного фітнес-тренера з Одеси, який шукав в інтернеті швидкий заробіток.

«Гастролюючи» по трьох містах України, фігурант протягом декількох днів намагався знищити 6 транспортних засобів Сил оборони. Задокументовано як зловмисник підпалив мультівен ЗСУ в Києві. Для цього він прибув з портового міста до столиці, де на одну добу орендував квартиру.

Після виявлення потенційної цілі та її «погодження» з російським куратором його агент придбав легкозаймисту рідину та сірники. Маскуючись під темним одягом та капелюхом, фігурант вночі прибув до припаркованого військового авто, підпалив його та відзняв загоряння на камеру свого телефону.

Відео з місця злочину потрібне було спецслужбі рф для проведення інформаційно-психологічних спецоперацій про нібито наявність проросійського підпілля в столиці України. За аналогічним алгоритмом ворожий агент планував діяти на території міст мільйонників.

З’ясовано, що фігурант був на прямому зв’язку з представником головного управління генштабу збройних сил рф (більш відомого як гру). Саме від нього агент отримував завдання та інструкції щодо їхнього виконання, зокрема способів вчинення підпалів та методів конспірації.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми. Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій фігуранта.

Нагадаємо, НАТО показало, як українські пілоти тренувалися на винищувачах F-16 (ВІДЕО)

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Loading...
Load next