РФ заявила, що евакуювала з Курської області понад 76 тисяч осіб

РФ заявила, що евакуювала з Курської області понад 76 тисяч осіб

Російська влада заявила про евакуацію із Курської області понад 76 тисяч осіб.

Про це повідомляє DW  з посиланням на російське МНС.

За даними відомства, у 60 тимчасових пунктах розміщення, 26 із яких у Курській області, перебувають понад 4,3 тисячі осіб.

Водночас удень 10 серпня мер Курська Ігор Куцак написав у Телеграмі, що окружні адміністрації, які ведуть облік тих, хто залишив прикордонні райони, прийняли понад 16 тисяч заяв від вимушених переселенців. (За даними Росстату, чисельність населення Курської області перевищує мільйон осіб).

Тимчасовий виконувач обов’язків губернатора Курської області РФ Олексій Смирнов стверджує, що у ніч на 11 серпня уламки збитої ракети впали на багатоповерхівку, через що постраждали 13 людей.

Міноборони Росії заявляє, що вночі над Курською області нібито збито 14 безпілотників і чотири ракети «Точка-У», над Воронезькою областю - 16 БпЛА, над Бєлгородською - три, а також по одному над Брянською і Орловською.

Губернатор Воронезької області Олександр Гусєв повідомив, що «внаслідок падіння уламків дронів на території Воронежа зафіксовано пошкодження адміністративної будівлі та комунального об'єкта». Також через атаку дронів вночі у Воронежі мали місце локальні знеструмлення, пошкоджено об'єкти інфраструктури, декілька приватних будинків, низка транспортних засобів.

Раніше російські телеграм-канали почали писати із посиланням на провоєнні пабліки про бої у прикордонні. Також зазначалося, що на територію Курської області нібито зайшли українські військові.

Офіційних заяв із цього приводу українські військові не робили.

Нагадаємо, У Нацгвардії показали зруйнований Часів Яр (ВІДЕО)

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Пушилін оголосив "загальну мобілізацію" в ОРДЛО (відео) Пушилін оголосив "загальну мобілізацію" в ОРДЛО (відео)
Крім того, стало відомо, що з ОРДЛО евакуювали уже понад 6 тисяч громадян.
Фейк: у Маріуполі окупанти оголошують, єдина можливість евакуюватися - до Росії Фейк: у Маріуполі окупанти оголошують, єдина можливість евакуюватися - до Росії
Евакуація з Маріуполя і надалі відбувається у Запоріжжя.
У Маріуполі неможливо залишатися: Бойченко закликав до повної евакуації міста У Маріуполі неможливо залишатися: Бойченко закликав до повної евакуації міста
У місті відсутнє світло, електропостачання, тепло і вода.
Loading...
Load next