Лубінець розповів про політвʼязнів, яким не надають меддопомогу

Лубінець розповів про політвʼязнів, яким не надають меддопомогу

Україні стало відомо про те, що росія не надає доступу до належної медичної допомоги політв’язням Азамату Еюпову та Руслану Нагаєву, які є кримськими татарами та громадянами України.

Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

 Росія продовжує тортури над громадянами України. Під час тримання під вартою Еюпов переніс уже чотири ішемічні інсульти без госпіталізації та нагляду профільних лікарів. Його стан із кожним днем погіршується. Чоловік постійно звертається до адміністрації з проханням зробити лікарський огляд. Проте ці звернення досі залишилися без належної реакції, ‒ зазначив Лубінець.

Тим часом Нагаєв упродовж півтора року скаржиться на біль у нирках та високий артеріальний тиск. Йому також не надали належного лікарського обстеження та лікарських засобів.

Це непоодинокі випадки. Люди фактично помирають у російських вʼязницях, ‒ заявив омбудсмен.  

Він додав, що відповідно до Женевської конвенції це прирівнюється до тортур і порушує невідчужне право на життя. Торік у російському увʼязненні із цих самих причин померли двоє кримських політв'язнів — Джеміль Гафаров та Костянтин Ширінг.

Омбудсмен звернувся до світової спільноти застосувати всі наявні важелі впливу на росію, відреагувати на факти порушення прав громадян України та вимагати їхнього звільнення. Росіяни незаконно засудили Азамата Еюпова та Руслана Нагаєва у справах про «Хізб ут-Тахрір».

Нагадаємо, МЗС Литви висловило РФ протест через облите червоною фарбою посольство в Москві

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next