Українських чоловіків 17-25 років ставитимуть на військовий облік без ВЛК

Українських чоловіків 17-25 років ставитимуть на військовий облік без ВЛК

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка впроваджує автоматичне взяття на облік як призовників чоловіків від 17 до 25 років.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Зокрема, уряд підтримав розроблену Міноборони постанову про порядок реалізації експериментального проєкту з автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Документ передбачає, що чоловіки від 17 до 25 років будуть автоматично ставати на військовий облік як призовники, зокрема і ті, хто перебуває за кордоном. За словами заступниці міністра з питань цифровізації Катерини Черногоренко, тепер процес обліку призовників буде автоматизовано.

Хлопцям не доведеться проходити медичну комісію, а всі необхідні дані про них зберуться з інших реєстрів. Це значно заощадить час як працівникам ТЦК, так і хлопцям, які вставатимуть на облік, — зазначила заступниця міністра.

Також у межах цієї постанови є ще два нововведення, пов’язаних зі військовим обліком.

Перше — будуть верифіковані дані щодо всіх чоловіків від 16 до 60 років за рахунок інформаційної взаємодії з Державною міграційною службою, Міністерством юстиції і Адміністрацією Державної прикордонної служби.

Це актуалізує дані про людей і допоможе уникнути ситуацій, коли повістки приходять людям, які померли чи засуджені до позбавлення волі й перебувають в ув’язненні. А також допоможе виправить помилки щодо персональних даних: ПІБ, податкового номеру, дати народження тощо.

Друге — чоловіки від 16 до 25 років, які оформлюватимуть паспорт, автоматично внесуть до реєстру Оберіг без проходження військово-лікарської комісії. Це стосуватиметься і тих, хто проживає за кордоном і оформлює собі паспорт в офіційних українських представництвах.

Третє — актуальність військово-облікових документів для чоловіків 18-60 років, що перебувають за кордоном, перевірятиметься через електронну інформаційну взаємодію із Державною міграційною службою. Це дозволить уникнути помилок і людського фактору при перевірці військово-облікових документів.

Над постановою працювали Міноборони разом із Державною міграційною службою, Адміністрацією Державної прикордонної служби, Мінреінтеграції та Генеральним штабом Збройних сил України.

Нагадаємо, У Міноборони розповіли як виправити помилку в застосунку «Армія+»

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next