Росія поширила фейк, що США нібито хочуть усунути Зеленського

Росія поширила фейк, що США нібито хочуть усунути Зеленського

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (ЦСКІБ) спростували російський наратив про те, що США нібито можуть розглядати «план з усунення Зеленського» на тлі операції з вторгнення ЗСУ на територію Курської області РФ.

Про це повідомляє ЦСКІБ.

Брехня: влада США може розглянути сценарій усунення Зеленського на тлі операції з вторгнення ЗСУ на територію Курської області. Таку тезу ексспівробітника ЦРУ Ларрі Джонсона просувають кремлівські ЗМІ. Правда: триває операція інформаційного посилення нещодавнього вкиду служби зовнішньої розвідки РФ про те, що США нібито планують «замінити» Президента Зеленського на «когось іншого, - зазначили у Центрі.

Окрім того, зауважують у ЦСКІБ, для збільшення «ваги» фейку росіяни використовують коментарі псевдоекспертів і пропагандистів з громадянством США: ексаналітика ЦРУ Ларрі Джонсона, засудженого за розбещення неповнолітньої, ексінспектора ООН Скотта Ріттера та інших.

 Ці особи не мають жодного стосунку до політичних кіл чи спецслужб і роками працюють на російську пропаганду, яка використовує їхні колишні регалії та готовність тиражувати будь-що. Метою цього вкиду є спроба посилити наративи про «зовнішнє управління», «неспроможну державу» і за допомогою штучних інфоприводів розхитати внутрішньополітичну ситуацію та підірвати довіру іноземних партнерів до військово-політичного керівництва України, - наголошують у Центрі.

Нагадаємо, Українських чоловіків 17-25 років ставитимуть на військовий облік без ВЛК

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Українські захисники ліквідували понад 3,5 тисячі окупантів - Подоляк Українські захисники ліквідували понад 3,5 тисячі окупантів - Подоляк
В ОП назвали приблизні втрати ворога за два дні вторгнення в Україну.
Loading...
Load next