На Сумщині вводяться обмеження на пересування у 20-кілометровій зоні

На Сумщині вводяться обмеження на пересування у 20-кілометровій зоні

У Сумській області триває евакуація з населених пунктів, які розташовані за 5 і 10 кілометрів від лінії зіткнення, а також запроваджуються обмеження на перебування у 20-кілометровій зоні.

Про це повідомив начальник Сумської ОВА Володимир Артюх.

Сьогодні території у 20-кілометровій зоні, як зазначив головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський, це тиловий оборонний рубіж наших військ. До цих територій буде обмежений доступ. Представники сил оборони будуть контролювати в’їзд до визначених ділянок прикордоння. Алгоритм і порядок перебування цивільних людей наразі узгоджуються, – сказав Артюх.

За його словами, це необхідно передусім для убезпечення наших захисників та щоб не дати можливості ворогу отримати інформацію про місця розташування Сил оборони.

Начальник ОВА зауважив, що безпекова ситуація у прикордонні залишається напруженою.

Кількість застосування КАБів збільшилась у рази. Якщо за перші пів року було зафіксовано до 400 таких ударів, то лише за останні 10 днів їх уже понад 200. Ворог безжальний, він руйнує нашу інфраструктуру, але найстрашніше – вбиває мирних людей, – наголосив він.

Уже понад рік на Сумщині проводиться планово евакуація із 5-кілометрової зони. Значна частина жителів цих територій залишила свої домівки.

У Великописарівській та Середино-Будській громадах продовжується примусова евакуація родин із дітьми.

Також нещодавно було оголошено про обов'язкову евакуацію населення із 23 населених пунктів Сумського району.

Нагадаємо, Кабмін погодив призначення нового голови Тернопільської ОВА

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next