У Німеччині розкритикували відмову від додаткової допомоги Україні

У Німеччині розкритикували відмову від додаткової допомоги Україні

Представники опозиції та правлячих партій ФРН розкритикували плани уряду обмежити військову допомогу Україні.

Про це повідомляє DW.

Світлофорна коаліція займається політикою у стилі Дональда Трампа, припиняючи подальшу допомогу Україні внаслідок внутрішньополітичних чвар. Різниця лише в тому, що для Німеччини підтримка України означає фінансування власної безпеки, - написав у соцмережі Х експерт опозиційного у ФРН Християнсько-демократичного союзу (ХДС) із зовнішньої політики Норберт Рьоттген.

Його однопартієць, експерт ХДС із питань бюджету Інго Гедехенс заявив, що канцлер ФРН Олаф Шольц і правляча коаліція демонструють «безпрецедентне лицемірство» щодо України: з одного боку, Шольц постійно обіцяє «підтримувати» стільки, скільки буде потрібно, а з іншого - намагається стати «канцлером миру». Ця суперечність і призвела до нинішньої ситуації, вважає опозиційний політик.

Як пише видання, плани припинити додаткову допомогу Києву розкритикували й у партії «зелених», яка входить до уряду Німеччини. «Україна абсолютно однозначно і надалі потребує нашої повної солідарності та підтримки. Для цього мають бути надані всі необхідні фінансові ресурси», - наголосила голова фракції «зелених» у Бундестазі Брітта Гассельман.

Експерт з питань оборони Крістіан Клінк від СДПН, який також входить до правлячої коаліції Німеччини, закликав не приносити Україну в жертву «борговому гальму» - так у Німеччині називають комплекс заходів, які не дозволяють сильно збільшувати борговий бюджет держави. «Дати простір для дипломатії - звісно, правильно. Але ми маємо і надалі надавати Україні можливість вистояти в її оборонній війні. Зокрема, необхідно терміново доставити системи ППО для захисту її цивільного населення», - зазначив він у розмові із Der Spiegel.

Нагадаємо, Цього тижня Росія вдарила по Україні понад 40 ракетами, 750 КАБами і 200 дронами - Зеленський

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
"Врегулювати" приналежність півострова: німецький політик заявив, що Крим — "фактично та історично російський" "Врегулювати" приналежність півострова: німецький політик заявив, що Крим — "фактично та історично російський"
Раніше лідер цієї ж політичної сили Тіно Хрупалла заявив, що Росія окупувала Кримський півострів у 2014 році.
Loading...
Load next