Італія видала Україні росіянина, який організував схему викрадення автівок

Італія видала Україні росіянина, який організував схему викрадення автівок

Італія видала Україні громадянина РФ, якого підозрюють в організації схеми викрадення автомобілів та отримання викупу за них.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

За результатами розгляду запиту Офісу генерального прокурора компетентними органами Італії прийнято рішення про видачу (екстрадицію) громадянина РФ, який розшукувався для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення низки злочинів, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, у співпраці з правоохоронними органами Республіки Польща підозрюваного, якого затримали в Італії у 2023 році, доставили в Україну.

За даними слідства, екстрадований організував злочинну схему викрадення автомобілів та вимагання у власників коштів за їх повернення ( 5 ст. 27 ч. 2, 3 ст. 289, ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України).

До злочинної діяльності громадянин РФ залучив групу осіб, які в Телеграмі пропонували власникам викрадених автомобілів повернути їх за пів ціни. Якщо вони відмовлявся сплачувати грошову винагороду, підозрювані реалізовували транспортний засіб або розбирали його та продавали запчастини, змінюючи номерні знаки рам, кузовів та агрегатів.

Кошти потерпілі перераховували на електронні гаманці різних криптосервісів.

За даними ОГП, у серпні 2022 року правоохоронці припинили діяльність автовикрадачів. Тоді були проведені понад 50 обшуків на території дев’яти областей. П’ятьом учасникам групи повідомили про підозру, а організатора – громадянина РФ – оголосили в міжнародний розшук.

Раніше судимий на території Росії підозрюваний з 15 років займався викраденнями автомобілів і знався на спеціальних приладах для відкриття та приведення в дію двигуна.

На своєму Телеграм-каналі він продавав спецтехніку для злому авто, а в соцмережах проводив майстер-класи зі злочинного ремесла, зокрема заходів конспірації, - додали в ОГП.

Наразі підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 15 млн 140 тис. грн.

Нагадаємо, МОУ озвучило кількість заброньованих від мобілізації осіб

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next