У Нідерландах тимчасово закрився один із центрів прийому біженців з України

У Нідерландах тимчасово закрився один із центрів прийому біженців з України

У нідерландському Утрехті починаючи з 19 серпня 2024 року через переповнення на невизначений термін закрито центральний пункт прийому біженців з України.

З посиланням на офіційне оголошення, центр в Утрехті розрахований максимум на 140 осіб і наразі не може більше приймати новоприбулих.

19 серпня 2024 року в Утрехті було вирішено закрити на невизначений термін притулок для українців, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що центр переповнений, що призводить до недостатньої кількості медичного персоналу, довгих черг до туалету та душу, браку приватності.

Наразі центр більше недоступний навіть для вразливих груп. Раніше, через перенавантаження, доступ мали лише вразливі особи (жінки з маленькими дітьми, літні люди та особи з гострими захворюваннями).

Перевести людей та розселити в інших пунктах прийому неможливо, бо загалом заповненість по країні становить 99,8%. Майже щотижня по всій країні продовжують прибувати понад 300 українців, переважно сім’ї з дітьми. Тож існує потреба у створенні додаткових місць.

Як наголошується, головне завдання центру в Утрехті – це надавати українцям тимчасовий прихисток та протягом 24 годин розселяти по притулках, що створені для довгострокового перебування в країні. Однак наразі всі центри та притулки переповнені.

Національний центр розподілу біженців намагається розв'язати проблему та продовжує шукати місця для розміщення в країні людей, які через війну Росії в Україні потребують допомоги.

Нагадаємо, В одному з батальйонів рф на Курщині залишилося 30% боєздатного складу - "Атеш"

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Нідерландах затримали українця: його підозрюють у перевезенні нелегалів У Нідерландах затримали українця: його підозрюють у перевезенні нелегалів
Також нещодавно поліція Нідерландів повідомила, що в країні затримали двох українців за підозрою у контрабанді людей.
Нідерланди звинуватили РФ в атаках на свій фрегат біля Криму Нідерланди звинуватили РФ в атаках на свій фрегат біля Криму
Російські винищувачі створили небезпечну ситуацію біля фрегата ВМС Нідерландів "Evertsen". Інцидент стався в Чорному морі на південний схід від тимчасово окупованого Криму.
Loading...
Load next