У Нідерландах на мовні курси для українських біженців виділять ще €10 млн

У Нідерландах на мовні курси для українських біженців виділять ще €10 млн

Уряд Нідерландів виділив 10 мільйонів євро на мовну освіту для біженців з України. Це на додаток до 15 млн євро, які виділялися у 2023 році, та 2 млн євро, наданих цього року.

Про це повідомляється на сайті нідерландського уряду.

В уряді заявили, що тепер муніципалітети зможуть продовжити підтримувати українських біженців у вивченні нідерландської мови у 2025 році.

Зазначається, що вивчення мови допомагає українцям знаходити роботу відповідно до спеціальності, отриманої в Україні. Крім того, володіння мовою дозволяє налагоджувати контакти з сусідами та брати участь у житті суспільства.

Міністр соціальних справ і зайнятості Ван Генніп зауважив, що багато українських біженців вирішили продовжити своє життя у Нідерландах і вже знайшли роботу.

Це надзвичайне досягнення. Я також дуже ціную, що багато роботодавців відкрили свої двері для цих людей, а муніципалітети й волонтери пропонують уроки мови, — зазначив міністр.

Нагадаємо, На Одещині прикордонники затримали вантажівку з десятками ухилянтів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Нідерландах затримали українця: його підозрюють у перевезенні нелегалів У Нідерландах затримали українця: його підозрюють у перевезенні нелегалів
Також нещодавно поліція Нідерландів повідомила, що в країні затримали двох українців за підозрою у контрабанді людей.
У Нідерландах за контрабанду людей затримали двох українців У Нідерландах за контрабанду людей затримали двох українців
Судно з албанськими мігрантами прямувало у Великобританію. Відомо, що мігранти спершу намагалися сісти на контейнерні кораблі в портах Іджмуйдена, Хук-ван-Холланда чи Роттердама
Нідерланди звинуватили РФ в атаках на свій фрегат біля Криму Нідерланди звинуватили РФ в атаках на свій фрегат біля Криму
Російські винищувачі створили небезпечну ситуацію біля фрегата ВМС Нідерландів "Evertsen". Інцидент стався в Чорному морі на південний схід від тимчасово окупованого Криму.
Loading...
Load next