У Литві почали будувати бази для німецьких військ біля кордону з рф

У Литві почали будувати бази для німецьких військ біля кордону з рф

У Литві розпочалося будівництво військової бази, на якій до кінця 2027 року розмістять до 4 тисяч німецьких військових. Це стане першим постійним розгортанням військ Німеччини у Європі з часів Другої світової війни.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що торік Німеччина зобов'язалася розмістити війська в країні-члені НАТО та ЄС, що межує з Росією. Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус порівняв це рішення із розміщенням союзних військ у Західній Німеччині під час холодної війни для захисту Західної Європи у разі радянського нападу.

База будуватиметься у Руднінкаї, недалеко від столиці Вільнюса та всього за 20 км від Білорусі. Планується, що вона вміщатиме до 4000 військовослужбовців, сховища та технічне обслуговування танків та іншого обладнання, а також стрільбища всіх розмірів. Ще близько тисячі німецьких військових та цивільних підрядників буде розміщено на інших об'єктах у Литві.

Як відомо, нова військова база включатиме 120 будівель, вертолітні майданчики, полігони, плацдарми, понад 10 км внутрішніх доріг тощо. Згідно з контрактом базу передадуть у користування німецькій бригаді протягом трьох років.

Нагадаємо, У Чехії з 2022 року помилували чотирьох добровольців, які служили в ЗСУ без дозволу

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next