Спецоперація "Очерет": росіянин підірвав штаб з офіцерами і перейшов на бік України

Спецоперація "Очерет": росіянин підірвав штаб з офіцерами і перейшов на бік України

У результаті спецоперації проєкту "Хочу жить" та легіону "Свобода Росії" російський військовослужбовець підірвав штаб офіцерів батальйону "Шторм зет" та перейшов на бік України.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Спецоперація пройшла під назвою "Очерет".

Як повідомляється, узимку цього року російський пілот FPV з позивним "Сільвер" вийшов на зв’язок із легіоном "Свобода Росії". Своє рішення піти на співпрацю з Україною росіянин пояснив систематичними воєнними та іншими злочинами його командування, включно з позасудовими стратами, побиттями та поборами в загарбницькому підрозділі.

У межах взаємодії з російським військовослужбовцем Україна змогла отримати цінні розвідувальні дані про розташування, чисельність та наміри ворога на конкретному напрямку фронту. У зручний момент "Сільвер" кинув гранату у вентиляційний отвір підвалу штабу підрозділу "Шторм зет", де спав його комбат та інші російські офіцери. Загалом у підвалі перебували близько 15 осіб.

У цьому приміщенні була труба прямо над ліжком, де спав комбат. Вона виходила на вулицю поруч з під’їздом, і ми вирішили в цю трубу вкинути гранату або дві, щоб вони поруч з ними вибухнули, – заявив "Сільвер".

Після завершення справи росіянин утік заздалегідь продуманим маршрутом і перейшов на підконтрольну Україні територію. Надалі він став рекрутом легіону "Свобода Росії".

Нагадаємо, Чехія закупить боєприпаси для України з доходів від заморожених російських активів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян
Він також додав, що одним із важливих завдань української воєнної розвідки є організація партизанського руху в тилу противника.
Російських військових, які чинили звірства в Бучі, знову повертають в Україну Російських військових, які чинили звірства в Бучі, знову повертають в Україну
На 64-ту бригаду очікують «спеціальні завдання». Перше з них: залякування жителів населених пунктів України.
На окупованих територіях масово викрадають чоловіків призовного віку — розвідка На окупованих територіях масово викрадають чоловіків призовного віку — розвідка
Головна мета таких дій – «поповнення обмінного фонду».
Loading...
Load next