У Хмельницькому створять ДНК-лабораторію для ідентифікації загиблих та зниклих безвісти військових

У Хмельницькому створять ДНК-лабораторію для ідентифікації загиблих та зниклих безвісти військових

Із бюджету Хмельницької громади виділили 1 млн грн на створення ДНК-лабораторії для ідентифікації загиблих та зниклих безвісти військовослужбовців.

Про це повідомляє Хмельницька міська рада. 

Депутати підтримали проєкт рішення щодо фінансування закупівлі обладнання для створення сучасної ДНК-лабораторії. На ці потреби з бюджету громади виділено мільйон гривень, - йдеться у повідомленні.

Обладнати лабораторію планують на базі науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС у Хмельницькому. Тут зможуть проводити ідентифікацію загиблих або зниклих безвісти військових.

У міськраді зазначили, що досі через великі черги до лабораторій, які проводять ДНК-тести, процес ідентифікації загиблих воїнів затягувався.

За словами міського голови Хмельницького Олександра Симчишина, на облаштування такої лабораторії також виділять кошти з обласного та державного бюджетів.

Мер додав, що ДНК-лабораторія обслуговуватиме всю Хмельницьку область і суттєво пришвидшить процес ідентифікації тіл загиблих бійців.

Нагадаємо, Путін маніпулював «его та невпевненістю» Дональда Трампа

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Продавали заборонені ліки: на Хмельниччині поліція викрила мережу онлайн-аптек (відео) Продавали заборонені ліки: на Хмельниччині поліція викрила мережу онлайн-аптек (відео)
Для маскування своєї діяльності, зловмисники відправляли товар від імені третіх осіб та з інших міст. Окрім цього, відомо, що частина медпрепаратів, які продавалися в онлайн-аптеках, заборонена для реалізації, зберігання та застосування на території України.
Loading...
Load next