У США почали розслідування щодо американців, які співпрацюють з роспропагандистами

У США почали розслідування щодо американців, які співпрацюють з роспропагандистами

Міністерство юстиції США розпочало широке кримінальне розслідування щодо американців, які співпрацюють з російськими державними телевізійними каналами напередодні президентських виборів у США у листопаді.

Про це повідомляє The New York Times.

Цього місяця агенти ФБР обшукали будинки двох відомих американських діячів, пов’язаних із російськими державними ЗМІ: Скотта Ріттера, колишнього інспектора зі зброї ООН і критика американської зовнішньої політики, і Дмитра К. Саймса, радника колишнього президента Дональда Трампа під час першої президентської кампанії у 2016 році.

Поки що прокуратура не оголосила обвинувачення жодному з них. За словами співрозмовників, незабаром очікуються додаткові обшуки. Також можливе притягнення до кримінальної відповідальності.

Зазначається, що розслідування Мін'юсту США відбувається після офіційних висновків американської розвідки про те, що російські державні інформаційні канали, включаючи пропагандистський телеканал Russia Today, співпрацюють з розвідувальними службами РФ, щоб вплинути на вибори по всьому світу.

Ці зусилля включають президентські вибори у США, де основними кандидатами на перемогу є Трамп і віцепрезидент Камала Гарріс.

За заявами офіційних осіб, пропагандистський апарат Кремля втретє підтримує кандидатуру Трампа, створивши псевдо онлайн-видання новин і фейкові відео, щоб очорнити президента Джо Байдена, а віднедавна й Гарріс.

Нині розслідування Мін'юсту США зосереджене на потенційних порушеннях економічних санкцій, запроваджених проти Росії після її вторгнення в Україну, і закону, який вимагає розкриття лобістських зусиль від імені іноземних урядів.

Нагадаємо, Угорщина знайшла альтернативний шлях для постачання нафти з Росії в обхід України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Українські захисники ліквідували понад 3,5 тисячі окупантів - Подоляк Українські захисники ліквідували понад 3,5 тисячі окупантів - Подоляк
В ОП назвали приблизні втрати ворога за два дні вторгнення в Україну.
Loading...
Load next