У Німеччині помітили дрони над індустріальним парком - підозрюють Росію

У Німеччині помітили дрони над індустріальним парком - підозрюють Росію

Кілька, ймовірно російських, безпілотників були помічені над найбільшим промисловим парком у землі Шлезвіг-Гольштейні на півночі Німеччини, прокуратура Фленсбурга почала розслідування за фактом агентурної діяльності з диверсійною метою.

Про це повідомляє Bild із посиланням на власні джерела.

За останні кілька днів над промисловою зоною в Брунсбюттелі (там розташовані колишня атомна електростанція, LNG-термінал, хімічні заводи тощо) кілька разів помічали безпілотники, які літали на високій швидкості над об’єктами критичної інфраструктури, такими як виведена з використання атомна електростанція та LNG-термінал. Востаннє літаючий об’єкт був зареєстрований у ніч проти четверга, 22 серпня. Поліція землі Шлезвіг-Гольштейн привела в стан готовності поліцейські дільниці в землях Нижня Саксонія, Гамбург, повідомляє таблоїд.

Зазначається, що безпілотник, який летів зі швидкістю понад 100 кілометрів на годину 20 серпня, був помічений над ChemCoast Park Brunsbüttel о 23:20. У звіті поліції зазначено: «Під час пролітання над АЕС було кілька разів порушено заборонену для польотів зону».

Прокуратура Фленсбурга підтверджує початок розслідування за підозрою в агентурній діяльності з диверсійною метою у зв’язку з повторними польотами безпілотників над критичною інфраструктурою в Шлезвіг-Гольштейні, - заявив виданню старший прокурор Бернд Вінтерфельдт.

Співробітники держбезпеки управління кримінальної поліції землі Шлезвіг-Гольштейн припускають, що це російські безпілотники, які можуть використовуватися з диверсійною метою.

Польоти безпілотників у цьому районі, як повідомляється, відбуваються з 8 серпня. Керують ними, як вважають слідчі, російські агенти, які запускають апарати з Північного моря з цивільних кораблів. Посадити літальні апарати наразі не вдалося, але є ознаки, що йдеться про дрони «Орлан-10», які мають радіус дії від 500 до 600 кілометрів і літають зі швидкістю понад 100 км/год.

Приблизно пів року тому дрони вже були помічені над військовим полігоном у Шлезвіг-Гольштейні. Окрім того, на початку 2024 року невідомі намагалися пробурити газопроводи, які знаходяться над землею, за допомогою спеціальних інструментів, що наштовхує на думку, що така активність була організована «державними органами».

Нагадаємо, Україна в Курській області за потреби забезпечить освітній процес дітям

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next